تصدی گری دولت در بخش ارتباطات نسبت به دیگر حوزه ها به حد پایینی رسیده است
به گزارش نویدتهران،وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه اتاق بازرگانی تاکید کرد : تصدی گری دولت در بخش ارتباطات نسبت به دیگر حوزه ها به حد پایینی رسیده است.
محمدجواد آذری جهرمی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران ایران و در جمع تشکل های مختلف بخش خصوصی با اشاره به اینکه تصدی گری دولت در بخش ارتباطات تا حدود زیادی واگذار شده است، گفت: هرچند سهام ۲۰ درصدی مخابرات ایران را داریم اما بصورت مستقیم در عرصه ارتباطات کشور فقط شرکت ارتباطات زیرساخت با درآمد حدود ۲ هزار میلیارد تومان در سال وجود دارد که در مقایسه با اپراتورها و شرکتهای FCP در واقع ۶ یا ۷ درصد حجم این بازار بیشتر نیست که آنرا نیز بنابه تکلیف قانون بر عهده داریم.
،وی با بیان اینکه دولت در این حوزه وظیفه مقررات گذاری ونظارت بر بازار را بر عهده دارد، افزود: بنابراین تصدیگری دولت در حوزه ارتباطات نسبت به دیگر حوزه ها کمتر است.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه کشور تکلیف هست تا حجم ۳۵ هزار میلیاردی حوزه ارتباطات، ۲.۵ برابر شود، اظهار کرد: البته بابت عقب ماندگی حوزه ارتباطات ثابت امیدواریم محقق شود چراکه بازار ثابت نشان می دهد یک دهم چیزی است که باید باشد.
عضوکابینه دولت دوازدهم رشد بخش فناوری اطلاعات در دنیا را رشد بی نظیری دانست و تصریح کرد: روزی ۱۰ شرکت بزرگ دنیا را شرکت های صنعتی تشکیل می دادند اما امروز می بینیم که عمدتا این شرکت ها، از حوزه فناوری اطلاعات هستند.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه انقلاب چهارم در دنیا در حال رخ دادن است، گفت: اقتصاد دیجیتال پیش رونده اقتصادهای دنیاست و در مجمع جهانی اقتصاد اسلامی در مالزی مهمترین پیام کشورهای توسعه یافته اسلامی بر پایه اقتصاد دیجیتال بود.
وی با اشاره به حضور در پنجمین کنفرانس بین المللی فضای مجازی افزود: تقریبا تمام کشورها بر اقتصاد دیجیتال تاکید داشتند و هند به عنوان یکی از اقتصادهای در حال رشد دنیا اعلام کرد تا سال ۲۰۲۵، یک تریلیون دلار درآمد اقتصاد دیجیتال دارد.
آذری جهرمی رابطه رشد GDP با رشد اقتصاد دیجیتال را معنی دار دانست و خاطرنشان کرد: قدرت و تحولی که اقتصاد دیجیتال در دنیا ایجاد می کند خیلی بزرگ است و همه کشورها برای آن برنامه ریزی می کنند بطوریکه برآورد می شود حجم این بازار ۴.۲ تریلیون دلار باشد.
عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به اینکه در کشورهای OEDC سهم اقتصاد دیجیتال ۵ درصد است، اظهار کرد: مهمترین پیام اقتصاد دیجیتال ترکیب بخش های مختلف با هم است که نقش کلیدی آن را فناوری اطلاعات را اجرا می کند.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه ۱۹.۴ درصد در سال برای ارزش افزوده بخش فناوری اطلاعات در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: این عدد می تواند هدفی برای توسعه اقتصاد دیجیتال باشد که از پنج تا شش ماه قبل از دولت یازدهم مطالعات روی این حوزه شروع شده تا وضعیت را روشن کنیم تا به رشد ۱۹.۴ درصدی برسیم که بنظر می رسد به راحتی قابل دسترس است.
وی افزود: برنامه ما این است تا با نگاه جامع به اقتصاد دیجیتال به جا انداختن آن بپردازیم. البته امروز در کشور بنابه ساختاری که وجود دارد فناوری اطلاعات زیرساخت توسعه دیجیتال است و سرفصل مجزا ندارد و با خدمات ترکیب است.
آذری جهرمی با بیان اینکه از گذشته بنابه اقتضائات مهمترین وظیفه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بخش ارتباطات بوده است، گفت: البته بعد از برون سپاری و خصوصی سازی که صورت گرفت وزارت ارتباطات کوچک شد و به مرحله انحلال رسید اما دوباره در زمان دکتر واعظی زحمت زیادی کشیده شد تا ماموریت ها برگردد اما باز ساختار گذشته حفظ شده است.
عضو کابینه دولت دوازدهم سازمان فناوری اطلاعات را نزدیک ترین مجموعه وزارت ارتباطات به اقتصاد دیجیتال دانست و تصریح کرد: حتی سازمان فناوری اطلاعات نیز نه یک نهاد رگولاتور و نه یک سازمان توسعه ایست.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه با تغییر آرایش پست بانک و منطقه ویژه اقتصادی پیام می توانیم باعث رشد اقتصاد دیجیتال شد، خاطر نشان کرد: همچنان در کشور نگاه فناوری ستیز را از سوی برخی و تعدادی از مسوولان را شاهد هستیم درحالیکه دنیا به فکر استفاده از فرصت های آن است.
بالاترین مقام مسوول حوزه ICT کشور با تاکید بر اینکه وقتی به فکر استفاده از فرصت ها نباشیم، آن وقت درگیر تهدیدات می شویم، گفت: مجموعه پست با همه تلاش هایی که طی چهار سال گذشته انجام داد توانست درآمد این حوزه را از ۳۵۰ میلیارد تومان به ۸۰۰ میلیارد تومان برساند و من مطئمن هستم که با اجازه دادن به بخش خصوصی و اپراتورهای پستی در کوتاه مدت که می تواند کمتر از یک سال باشد، درآمد بخش پست به دو برابر افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به حوزه ترانزیت بین الملل تاکید کرد :با عقد قرارداد ترانزیت جنوب به شمال که بعد از سه ماه مذاکره صورت گرفت، ۳۰۰گیگ بر ظرفیت ترانزیت بین الملل اضافه شد.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه تکلیف برنامه ششم توسعه مبنی بر اینکه کف پهنای باند مورد دسترسی باید ۲۰ مگابیت بر ثانیه باشد، اظهار کرد: بنابراین باتوجه به رفتن از تکنولوژی ADSL به سمت فناوری های سریع تر شاهد انقلابی در این حوزه هستیم.