وزیر کشور در نشست با سازمان های مردم نهاد منتخب ملی:

نباید از سازمان‌های مردم نهاد مالیات گرفته شود/ خانه سمن ها در استان ها ایجاد می شود

به گزارش نویدتهران،وزیر کشور از تشکیل خانه سمن ها در استان ها با حمایت وزارت کشور خبر داد و گفت: نباید از سازمان‌های مردم نهاد مالیات گرفته شود.
در نشست وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با ۱۱۰ سازمان مردم نهاد منتخب ملی که ظهر امروز سه شنبه ۸ اسنفدماه در مجتمع فرهنگی شقایق برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: با توجه به داده ها و اطلاعاتی که از روشهای درمان در سایر کشورها وجود دارد بهترین کشورها بالاترین موفقیتشان بعد از پاک شدن معتادین حدود ۲۰ درصد است بر همین اساس تاکید داریم که بهترین راه مبارزه با اعتیاد معتاد نشدن است چون وقتی فرد معتاد می شود شانس بالایی برای پاک شدن و ماندن ندارد البته اگر بتوانیم نیاز اصلی دل و جان خود را تامین کنیم قدرت بازدارندگی افزایش خواهد یافت، اولین نیاز این است که انسان ارزش و جایگاه خود را بداند.
وی در ادامه افزود: در نمونه تجربی دیگری که وجود دارد و بررسی کرده‌ایم موضوع نفوذ، همراهی کردن، علاقمندی نشان دادن و یکی شدن است زیرا به وجود آمدن این ویژگی ها در افراد باعث شده آنها پایداریشان بعد از ترک افزایش یابد.
وزیر کشور با بیان اینکه از ابتدای این دوره مسئله اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر مطرح کرده و برنامه‌ها را محور این موضوع انجام می دهیم، گفت: اینکه فکر کنیم تنها دولت و تنها با مقررات، قوانین و با اعتبارات موجود می‌توان این بلیه اجتماعی را حل کرد، به عنوان مسئول این کار تاکید می کنم که این کار امکان پذیر نیست زیرا مسائل اجتماعی باید در خود جامعه و با اجتماعی شدن حل شود همچنین آسیب های اجتماعی را خود مردم باید حل کنند و دولت باید زمینه ساز و تسهیل کننده و کمک کننده باشد.
رحمانی فضلی با اشاره به سخنان نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد نسبت به عدم همکاری و یا سخت گیری برخی از دستگاه‌های اجرایی افزود: آقای مویدی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر جلسه ای را با حضور نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد برگزار و مسائل و مشکلات آن ها و پیشنهادات شان را تهیه کند تا بتوانیم پیگیری های لازم را در خصوص دغدغه های آنها داشته باشیم.
وی با بیان اینکه صدور مجوز سازمان های مردم نهاد نباید بیش از یک ماه طول بکشد گفت: مواردی که بیش از یک ماه طول میکشد حتماً به وزارت کشور یا ستاد مبارزه با مواد مخدر و یا سازمان اجتماعی کشور به عنوان متولی این مسئله اطلاع دهید تا پیگیری های لازم به منظور صدور مجوز صورت بگیرد.
وزیر کشور ادامه داد: با هدف توانمندسازی، حمایت و تقویت ngo ها مصوبه دولت را گرفتیم که در حال اجرا است البته ان جی او ها اشاره داشتند که به قانون نیاز دارند که بر همین اساس سازمان اجتماعی کشور لایحه سمن ها را تهیه و به دولت ارائه کرده‌ایم تا انشاالله پس از طی مراحل قانونی به مجلس ارائه شود.
رحمانی فضلی با اشاره به پیشنهاد تعدادی از سازمان‌های مردم‌ نهاد نسبت به تغییر روش هزینه کرد بودجه ها در استان‌ها اظهار داشت: بودجه ها را به نزدیکترین محل که تبدیل به اثر شود تخصیص دهید که NGO ها می توانند نزدیکترین محل به منظور تاثیرپذیری و موثر بودن باشند.
وی با اشاره به جلسه اخیر با رهبر معظم انقلاب پیرامون آسیب های اجتماعی تصریح کرد: در جلسه اخیر با رهبر معظم انقلاب نیز ایشان فرمودند اگر بیش از ۵۰ درصد منابع را صرف پیشگیری کنیم باز هم کم است که در ستاد مقرر کردیم روش بودجه‌ریزی و توزیع منابع به گونه ای باشد که بیشترین رقم و اعتبار را به پیشگیری و تشکل های مردم نهاد اختصاص دهیم. البته تشکل‌های مردمی در این زمینه باید توانمند شوند و برنامه مشخص داشته باشند تا بتوانند تاثیرپذیری لازم را در بین جامعه ایفا کنند و همچنین باید نسبت به عملکرد خود گزارش دهی دقیق هم داشته باشند.
وزیر کشور تاکید کرد: از سوی دیگر ستاد مبارزه با مواد مخدر باید بعد نظارتی خود را تقویت کند و از سوی دیگر این ستاد از بعد صیانت و پیشگیری با توجه به ظرفیت‌های که دارد عملکرد قابل قبول داشته است اما در سال ۹۷ باید گام های اساسی تر و بزرگتری در این حوزه برداریم.
رحمانی فضلی به گزارش سازمان ملل پیرامون افزایش کشت مواد مخدر در کشور افغانستان اشاره کرد و گفت: براساس این گزارش میزان محصول تریاک در افغانستان به ۹ هزار تن افزایش خواهد یافت که مطمئنا آنها به دنبال بازارهای جدید، محصولات متنوع و ایجاد پیشنهادات متنوع و گسترده و پایین آوردن قیمت هستند پس ما برای مقابله با آنها باید خودمان را تجهیز کنیم البته بخشی از این مسئله شامل برخورد و مقابله می شود که در زمینه مقابله طرح های جدید برای سال ۹۷ داریم اما اصلی ترین مسئله باید پیشگیری باشد.
رحمانی فضلی با اشاره به گلایه تعدادی از سازمان‌های مردم‌نهاد نسبت به دریافت مالیات از آنها اظهار داشت: درباره دریافت مالیات از NGO ها به وزیر اقتصاد نامه نوشته و از ایشان توضیح خواسته ام و بنظر نمی رسد کسی باید در حوزه NGO ها مالیات دهد مگر اینکه فعالیت های اقتصادی خاصی را انجام دهد که فعالیت های اقتصادی خاص توی این حوزه نمی گنجد، این ها جزء مواردی است که ایشان باید توضیح دهد تا اگر مشکلی وجود دارد رفعش کنیم اما به اعتقاد بنده نباید از سازمان‌های مردم نهاد مالیات گرفته شود.
وی از موافقت خود برای ایفای نقش بیشتر و بهتر دبیران استان‌ها در توزیع بودجه ها و اعتبارات سازمان های مردم نهاد تاکید کرد گفت: ما در مرحله نخست بودجه را استانی تخصیص دادیم تا استاندار در استان به دستگاه‌های اجرایی بودجه مورد نظر را تخصیص دهد همچنین از سوی دیگر باید تدابیری اندیشیده شود که دبیران استان‌ها در توزیع، نظارت و تخصیص بودجه‌های استانی مشارکت داشته باشند.
وزیر کشور از رده بندی و رتبه بندی سازمان های مردم نهاد استقبال کرد و افزود: این اقدام بسیار خوب است و از سوی دیگر باید کار نظارت و تشویق را هم در زمینه عملکرد سازمانهای مردم نهاد انجام دهیم آقای افشار نیز مسئولیت دارند که این تقسیم بندی درست را از عملکرد بر اساس ارزیابی‌ها انجام دهند.
وزیر کشور به درخواست برخی از سازمان‌های مردم نهاد نسبت به عضویت آنها در شوراها و کارگروه‌های استانی اشاره کرد و گفت: برخی از این کارگروه ها و شوراها مصوبات مجلس و دولت را دارد که می توانیم در مباحث مرتبط و احساس نیازی که وجود دارد از سازمان های مردم نهاد به عنوان مدعو دعوت کنیم.
رحمانی فضلی تاکید کرد: خانه NGO ها و سازمان های مردم نهاد در استان ها به منظور پیگیری دقیق تر مطالبات و مسائل مرتبط با آن ها ایجاد شود، ما تشکیل خانه NGO ها را در لایحه سمن ها پیش‌بینی خواهیم کرد اما تا زمان تصویب این قانون کمک خواهیم کرد که این کار عملیاتی شود.