دكتر جهانگيري در جلسه ستاد مديريت بحران كشور تاكيد كرد:

مردم زلزله زده نبايد براي فصل سرما دغدغه داشته باشند

به گزارش نویدتهران،جلسه ستاد مديريت بحران كشور عصر امروز (شنبه) به رياست معاون اول رييس جمهور برگزار شد.

دكتر اسحاق جهانگيري در اين جلسه ضمن تسليت ايام رحلت پيامبر مكرم اسلام (ص)، شهادت امام حسن مجتبي(ع)، شهادت امام رضا (ع) و نيز تسليت بخاطر درگذشت جمعي از هموطنانمان در استان كرمانشاه، از همه دستگاه ها و نهادهايي كه براي امداد رساني و كمك به زلزله زدگان در استان كرمانشاه با تمام توان حضور پيدا كردند قدرداني كرد و گفت: هلال احمر، ارتش، سپاه و همه دستگاه هاي اجرايي مردانه پاي كار آمدند و مردم نيز همه آنچه در توان داشتند به صحنه آوردند تا بخشي از آلام مردم زلزله زده كاهش پيدا كند.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به پيش بيني هاي سازمان هواشناسي در خصوص آغاز فصل سرما و بارش ها در غرب كشور بر ضرورت سرعت بخشيدن به روند اسكان زلزله زدگان در استان كرمانشاه تاكيد كرد و گفت: اسكان كساني كه خانه هايشان بر اثر زلزله تخريب شده بايد با سرعت هر چه بيشتر انجام شود به گونه اي كه مردم براي فصل سرما و زمستان دغدغه اي نداشته باشند.
وي با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري در نخستين دقايق پس از وقوع زلزله مبني بر لزوم بسيج همگاني براي امداد رساني به زلزله زدگان، خاطر نشان كرد: در كنار وظيفه اداري مسئولين كشور، وظيفه ديني و اخلاقي نيز حكم مي كند كه همه با جديت پاي كار بايستيم و در شرايط سخت به هموطنانمان خدمت گزاري كنيم چرا كه مردم نيز انتظار دارند كه مسئولين در اين گونه حوادث مشكلات آنها را مرتفع سازند.
دكتر جهانگيري همچنين با اشاره به اقدامات صورت گرفته براي كمك رساني به زلزله زدگان و آوار برداري در بيش از ۱۹۰۰ روستا و چندين شهرستان استان كرمانشاه، تصريح كرد: اقدامات و تلاش هاي گسترده اي در كوتاهترين زمان ممكن صورت گرفت و تلاش هاي فراواني براي كمك به مردم زلزله زده انجام شد.
معاون اول رييس جمهور با تاكيد بر ضرورت اطلاع رساني صحيح به مردم در خصوص اقدامات صورت گرفته، افزود: از صدا و سيما و همه رسانه ها مي خواهيم كه خدمات انجام شده كه نشانگر كارآمدي نظام است را به درستي منعكس كند البته ما قصد نداريم كه ضعف ها و نواقص را كتمان كنيم اما در عين حال بايد كارهاي مثبت زيادي كه انجام مي شود نيز اطلاع رساني شود تا روند امداد رساني در فضاي مثبت با سرعت بيشتري انجام گيرد و نبايد با سياه نمايي و انكار خدمات ارائه شده به زلزله زدگان كارآمدي نظام را زير سوال ببريم.
وي با بيان اينكه بي ترديد در كنار خدمات و اقدامات انجام شده، نواقص و ضعف هايي نيز وجود دارد، به سفر چندي پيش خود به شهرستان هريس اشاره و خاطر نشان كرد: در اين سفر وقتي براي افتتاح يك بيمارستان رفته بوديم، مشاهده كرديم كه در كنار اين بيمارستان يك بيمارستان ديگر در سال ۹۰ افتتاح شده اما در سال ۹۱ بر اثر زلزله تخريب شده بود و ناچار شده بودند كه ساختمان ديگري احداث كنند.
دكتر جهانگيري ادامه داد: وقتي كه ساختماني احداث مي شود بايد از استحكام و ايمني لازم و استاندارد برخوردار باشد و نبايد از كنار اين موضوع كه ساختمان هاي نوساز دچار آسيب مي شوند به سادگي عبور كنيم.
معاون اول رييس جمهور اضافه كرد: در اين گونه موارد كه ساختمان هاي نوساز و يا بناهايي كه مستحكم سازي شده اند، تخريب مي شوند، بدين معناست كه اشكالاتي وجود دارد و بايد پيمانكاران و سازندگان اين گونه بناها مورد بازخواست قرار گيرند كه چرا موارد ايمني در احداث ساختمان ها رعايت نشده است.
وي با اشاره به اينكه ايران كشوري زلزله خيز است و استان هاي مختلف كشور همواره متحمل خسارات ناشي از زلزله بوده اند، گفت: بايد در هر استان ستاد بحران مجهز و قوي وجود داشته باشد و آسيب شناسي دقيقي در خصوص ساختمان ها و بناها صورت گيرد تا اشكالات و ضعف ها برطرف شود.
دكتر جهانگيري با اشاره به گزارشات ارائه شده در جلسه از سوي نمايندگان دستگاه ها و نهادهاي مختلف از روند امداد رساني و آوار برداري در استان كرمانشاه، گفت: گزارش ها نشان مي دهد كه نيازهاي اوليه مردم تا حد زيادي تامين شده است و مرحله بعدي اسكان فوري زلزله زدگان است كه مقرر شده روند اسكان موقت و دائم با محوريت بنياد مسكن انقلاب اسلامي انجام شود و ساير دستگاه ها و نهادها براي همكاري در اين زمينه بايد با هماهنگي بنياد مسكن فعاليت كنند تا از دوباره كاري و موازي كاري پرهيز شود.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به گزارش وزير امور اقتصادي و دارايي مبني بر پرداخت ۵۰ درصد منابع تصويب شده از سوي هيات دولت تاكنون و نيز آمادگي بانك ها براي تخصيص اعتبارات بانكي براي كمك به روند امداد رساني و اسكان، تصريح كرد: فعال شدن امور زندگي و از سرگيري فعاليت واحدهاي اداري و آموزشي در استان كرمانشاه نيز بايد بطور جدي در دستور كار قرار گيرد و سازمان تامين اجتماعي بايد به كساني كه واحدهاي توليدي و افرادي كه شغل آنها با مشكل مواجه شده است بيمه بيكاري پرداخت كند ضمن آنكه راه اندازي واحدهاي توليدي و كشاورزي نيز بايد در دستور كار قرار گيرد.
وي همچنين با اشاره به اعلام آمادگي برخي كشورهاي خارجي براي ارسال كمك هاي نقدي و غير نقدي، خاطر نشان كرد: دولت مقرر كرد كه هلال احمر بعنوان يك سازمان بين المللي كه همواره در حوادث منطقه اي در كشورهاي مختلف حضور جدي دارد، بتواند كمك هاي كشورهاي داوطلب را دريافت كند.
حجت الاسلام و المسلمين محسني اژه اي معاون اول قوه قضاييه هم در اين جلسه ضمن قدرداني از حضور فعال همه دستگاه ها و نهادها براي كمك رساني به زلزله زدگان، گفت: متاسفانه برخي در فضاي مجازي ايجاد نگراني مي كنند و موجب مي شوند كه اضطراب و نگراني هاي مردم با اطلاع رساني هاي منفي تشديد شود.
وي بر ضرورت سرعت بخشيدن به روند امداد رساني و اسكان مردم در استان كرمانشاه، تاكيد كرد و گفت: قوه قضاييه نيز در تلاش است تا خدمات قضايي و پزشكي قانوني را در اين استان به نحو مطلوب انجام دهد.
وزير كشور نيز در اين جلسه گزارشي از اقدامات صورت گرفته از نخستين لحظات وقوع زلزله در استان كرمانشاه ارائه كرد و گفت: با وجود آنكه وسعت جغرافيايي آسيب هاي ناشي از زلزله بسيار زياد بود، از نخستين ساعات وقوع زلزله ستادهاي استاني و شهرستاني تشكيل شد و عمليات بازگشايي راه ها و اقدامات اوليه براي برقراري آب، برق و گاز آغاز گرديد و همه دستگاه هاي امداد رسان به منطقه اعزام شدند.
دكتر رحماني فضلي افزود: نخستين مرحله نجات جان افراد بود كه در همين راستا ۷۸۰۰ مصدوم بلافاصله به مراكز درماني و بيمارستان ها منتقل شدند و كار امداد و نجات و آوار برداري با جديت دنبال شد و تامين امكانات اوليه نظير غذا، دارو و چادر در دستور كار قرار گرفت.
رييس جمعيت هلال احمر هم در اين نشست گزارشي از اقدامات صورت گرفته اين سازمان از لحظات اوليه وقوع زلزله ارائه كرد و گفت: بلافاصله پس از اين حادثه، گروه هاي واكنش سريع و درمان اضطراري به منطقه اعزام شدند و نجات جان افراد و تامين اسكان و تغذيه با جديت دنبال شد.
دكتر پيوندي از توزيع بيش از ۶۰ هزار چادر در استان كرمانشاه خبر داد و گفت: كمك هاي نقدي و غيرنقدي مردمي نيز حجم بسيار بالايي دارد و خوشبختانه برخي كشورها نيز براي كمك اعلام آمادگي كرده اند.
نماينده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز گزارشي از اقدامات درماني انجام شده و اعزام ۷۳۵۰ مصدوم ظرف ۲۰ ساعت و اعزام ۱۰۷ دستگاه آمبولانس و ۱۹ اتوبوس آمبولانس به منطقه ارائه كرد و گفت: در حال حاضر ۸۰۲ نفر بستري هستند و بقيه افراد مداوا و مرخص شده اند و ۱۰۰۰ مورد عمل جراحي انجام شده و ۲۰۰ تن دارو و تجهيزات ارسال شده و خوشبختانه براي تامين دارو، خون و فرآورده هاي خوني مشكلي وجود ندارد.
وي همچنين از حضور ۱۰۰ تيم واكنش سريع درماني خبر داد و گفت: ۶ بيمارستان صحرايي مجهز با همكاري ارتش، سپاه و هلال احمر در منطقه مستقر شد و ۴۰ تيم حمايت رواني نيز در حال فعاليت هستند.
رييس ستاد مديريت بحران كشور هم گزارشي از آخرين آمار درگذشتگان ارائه كرد و خواستار حضور مراكز ارزيابي و تحقيقاتي براي بررسي و ارزيابي استحكام ساختمان هاي جديد شد تا مردم از استحكام ساختمان هاي خود اطمينان حاصل كنند.
در اين جلسه همچنين وزراي نيرو، راه و شهرسازي، اطلاعات، آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوري اطلاعات، رييس كميته امداد امام خميني(ره)، رييس بنياد مسكن انقلاب اسلامي، رييس سازمان هواشناسي، رييس سازمان بهزيستي، رييس سازمان تامين اجتماعي و نمايندگان ارتش، سپاه، نيروي انتظامي و ستاد كل نيروهاي مسلح هر كدام در سخناني جداگانه گزارشي از اقدامات صورت گرفته در راستاي امداد رساني و كمك به زلزله زدگان ارائه كردند و از آمادگي خود براي استمرار كمك ها و حضور همه جانبه خبر دادند.