موسسه آموزش علوم حوزوی «بلاغ»؛

مدرسه علمیه ای برای تحصیل بزرگسالان در نوبت عصر/ پذیرش طلبه بدون محدودیت سنی

موسسه آموزش علوم حوزوی «بلاغ»، مدرسه علمیه ای است که بدون محدودیت سنی اقدام به پذیرش علاقمندان علوم حوزوی می کند و شاهد استقبال چشمگیری از سوی اقشار مختلف مردم اعم از پزشکان، کسبه و بازاریان، کارمندان و حتی بازنشستگان برای ثبت نام در این مدرسه است.
حجت الاسلام مجید جلالی، مدیر اجرایی موسسه آموزش علوم حوزوی «بلاغ» با بیان اینکه یکی از خلأهای حوزه، عدم پذیرش داوطلبین خارج از محدوده سنی مشخص بود، اظهار کرد: با توجه به اینکه از منظر اسلام علم آموزی بر هر مسلمان و در هر سنی واجب است، در سال 88 مدرسه علمیه بزرگسالان حکیم اصفهان تاسیس شد.
به گزارش نویدتهران وبه نقل ازحوزه،وی افزود: این مدرسه در همان سال اول توانست رتبه مدرسه برتر را به خود اختصاص دهد و آغاز خوبی را برای خود رقم زد، لکن پس از گذشت مدتی با توجه به اینکه افراد دارای مشغله‌های خانوادگی و کاری بودند مشکلاتی از قبیل عدم حضور مستمر در کلاس‌ها پدید آمد.
سال ۹۰ آغاز فعالیت
حجت الاسلام جلالی در تبیین راهکاری برای حل مشکلات حوزویان بزرگسال با توجه به عدم امکان حضور مستمر آن‌ها در کلاس، عنوان کرد: موسسه آموزش علوم حوزوی «بلاغ» در قالب دوره 5 سال به صورت بعدازظهر کار، با تایید آیت الله طباطبایی نژاد از مهر سال 90 در مدرسه باقریه(درب کوشک) راه‌اندازی شد.
دوره آموزشی ۵ساله
وی در رابطه با محتوای آموزشی دوره 5 ساله موسسه آموزش علوم حوزوی «بلاغ»، افزود: هر ترم 12 واحد تدریس می‌شود که در این 5 سال تمامی دروسی که طلاب تا پایه ۶ حوزه علمیه را فرا می گیرند، آموزش داده می شود.
مدیر اجرایی موسسه آموزش علوم حوزوی «بلاغ» با بیان اینکه این موسسه در دیگر شهرستان‌ها با استقبال خوبی مواجه شده است، افزود: شعب دیگر این موسسه در شهرستان‌های درچه، داران و خمینی شهر تاسیس شده است، همچنین شعبه چهارم موسسه در شهرستان ورزنه به تازگی تاسیس شده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون اولین دوره مقدماتی ۵ساله آموزش طلاب به پایان رسیده است، افزود: از امسال دوره متوسطه آموزش با شرط مدرک دیپلم آغاز شده و برای سال آینده دوره آموزش پایانی برگزار خواهد شد.
مدارک فارغ‌التحصیلان برابر با مدارک دانشگاهی است
حجت الاسلام جلالی با بیان اینکه تمام کلاس‌های موسسه به صورت حضوری و عصرها برگزار می‌شود، افزود: مدارک فارغ‌التحصیلان این موسسه برابر مدارک دانشگاهی و قابل قبول توسط تمام مراکز علمی است، لکن این افراد حق ملبس شدن ندارند.
وی با اشاره به اینکه تمامی اساتید موسسه دارای مدرک استادی و تدریس از مرکز مدیریت حوزه هستند، افزود: مفاد درسی این موسسه همان مفاد درسی حوزه است، با این تفاوت که در این موسسه دروس به صورت کوتاه مدت تدریس می‌شود.
تحصیل ۲۵۰ دانش پژوه
مدیر اجرایی موسسه آموزش علوم حوزوی «بلاغ» پیرامون تعداد دانش پژوهان این موسسه، اظهار کرد: در شهر اصفهان تعداد 200 نفر و با احتساب شعب شهرستانی، در مجموع تعداد 250 نفر دانش‌پژوه هم‌اکنون در حال تحصیل هستند که تعداد 50 نفر نیز تاکنون فارغ التحصیل شده اند.
وی یادآور شد: برخی از دانش پژوهان موسسه با توجه به عدم دارا بودن شرایط سنی تحصیل در دوره بلند مدت حوزه، در موسسه تحصیل کردند و پس از دریافت مدرک تحصیلی توانسته‌اند در مقطع بالاتر در دوره بلند مدت شرکت کنند.
تدریس ۴۰ استاد
مدیر اجرایی موسسه آموزش علوم حوزوی «بلاغ» افزود: روزانه حدود 25 نفر از اساتید در این موسسه به تدریس مشغول هستند، همچنین در مجموع با احتساب شعب شهرستان‌ها روزانه 15 ساعت کلاس با حضور 40 استاد تشکیل می‌شود.
خادم مدرسه هم طلبه شد
حجت الاسلام جلالی در پایان به نکته جالبی هم اشاره کرد و گفت: ‌«خادم» این موسسه توانست در کلاس‌ها شرکت کند و هم‌اکنون نیز مشغول نوشتن پایان نامه سطح ۲ است.