عوامل مؤثر بر کاهش میدان دید راننده چیست؟
به گزارش نویدتهران،سرهنگ جهانی گفت: هرگاه سرعت وسیله نقلیه از حد معینی بیشتر شود چشم انسان نمیتواند به موقوع موانع را تشخیص دهد و وظایفی را که عهدهدار است به خوبی انجام دهد.
سرهنگ “عین الله جهانی” معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور ناجا پیرامون عواملی که باعث کاهش میدان دید راننده میشود بیان داشت: چشم سالم و دیدن خوب نمیتواند تنها معیار و ملاک صلاحیت رانندگی برای افراد باشد بلکه تجربه، استعدادهای طبیعی، دقت، تعادل روحی و آرامش است که به انسان برای رانندگی صلاحیت میدهد.
وی ادامه داد: هرگاه سرعت وسیله نقلیه از حد معینی بیشتر شود چشم انسان نمیتواند به موقوع موانع را تشخیص دهد و وظایفی را که عهدهدار است به خوبی انجام دهد. در چنین شرایطی راننده باید تمرکز و دقت خود را افزایش و سرعت اتومبیل را کاهش دهد تا بتواند از بروز سوانح جلوگیری کند. اصولاً رانندگی امری پرتحرک اما یکنواخت است به همین خاطر راننده باید بوسیله دید محیطی شرایط رانندگی را کنترل کرده و از موانعی که در راه وجود دارد آگاه شود چرا که درست ندیدن و میدان دید ضعیف یکی از عوامل تصادفات در راههاست. از جمله مواردی که میتواند در میدان دید راننده تأثیر و او را با مشکل مواجه سازد عبارت است از:
بیماریها و مشکلات چشمی که میتوان به عفونتها، بیماریهای شبکیه، آب مروارید و آب سیاه اشاره نمود.
داشتن چشمهای خشک در خودروهایی که سیستم تهویه آن با فن کار میکند باعث کاهش دید راننده میشود.
رانندگی در شب یا زیر نور خورشیدی که در حال غروب کردن است باعث کاهش دید در کسری از ثانیه میشود.
نبود روشنایی کافی در جادهها میتواند در میدان دید، عمل تطابق و دید عمقی تأثیرگذار باشد.
وجود عواملی از قبیل گرد و غبار، نور شدید، مه، برف و کولاک، باران، رعد و برق، شفاف نبودن شیشه جلوی خودرو و شیشه چراغها، تمیز نبودن شیشه عینک، خرابی تیغه برف پاک کن و… میتوانند بر دید راننده تأثیرگذار باشند و سلامت آن را تهدید کنند.