علت وقوع حادثه پالایشگاه تهران خطای انسانی است
به گزارش نویدتهران،سخنگوی کمیسیون انرژی، گفت: متاسفانه در این حادثه گروهی که مجوزهای لازم را صادر کرده تمامی موارد را تایید و آن را سرد اعلام کرده است که HSE واتفاع حریق نیز با توجه به این مسائل حضور خود را لازم ندانستهاند.
اسدالله قرهخانی درخصوص نشست امروز(8 آبان ماه) کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با حضور مدیرکل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، مسئولین وزارت نفت و مدیرعامل پالایشگاه تهران، اظهار داشت: روز گذشته تعدادی از اعضای کمیسیون انرژی و هیئت رئیسه در محل حادثه پالایشگاه تهران حضور پیدا کردند و توضیحات کارشناسان را شنیدند و سوالاتی را در پیرامون چرایی وقوع حادثه پرسیدند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خوشبختانه حادثه خسارات مالی کمی را داشته است و سریعا کارشناسان و مدیران توانستد پالایشگاه را در مدار تولید قرار دهند و به تولید پالایشگاه آسیبی وارد نشده است، گفت: در این حادثه متاسفانه خسارات جانی بسیار سنگینی را داشتهایم که تاکنون 7 نفر جان خود را از دست دادهاند و یک نفر دیگر از حادثه دیدگان نیز حال مساعدی ندارد.
نماینده مردم علی آبادکتول در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در گزارشی مدیر کل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل پالایشگاه تهران ارائه کردند قطعا مشخص است که این حادثه ناشی از یک قصور است، ادامه داد: اما هنوز در آن موضع قرار نداریم که بگویم این حادثه خطای عمدی بوده اما محرز شده که علت وقوع حادثه خطای انسانی بوده است.
وی با تاکید بر اینکه یک گروهی باید ابتدا قبل از اینکه گروه تعمیراتی که قصد انجام اورهال و تعویض قطعاتی را دارند باید در محل عملیات دما، فشار و کلیه عوامل حادثه خیز را تحت عنوان پرمیت چک میکنند که شاید بالغ بر 20 مورد باشد، عنوان کرد: پس از چک کردن این موارد به گروه عمیاتی اجازه ورود و اجرا کارهای عملیاتی داده میشود، متاسفانه در این حادثه گروهی که مجوزهای لازم را صادر کرده تمامی موارد را تایید و آن را سرد اعلام کرده است که HSE واتفاع حریق نیز با توجه به این مسائل حضور خود را لازم ندانستهاند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: مسائل نشان میدهد که خطای اصلی در این مکان رخ داده اما به علت اینکه چند نفر این پرمیت را امضاء میکند و اسناد آن نیز موجود و به کمیسیون نیز ارائه ذهن ما به سمت عمدی بودن حادثه نرفته است.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مقرر شد تا بررسیهای دقیقتری در این زمینه صورت بگیرد و کمیسیون انرژی گزارش نهایی را جمعبندی و آن را در صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارائه کند، ادامه داد: حتما مجلس شورای اسلامی برای برخورد با خاطیان آنها را به مراجع قضائی معرفی میکند و برای برخورد با افراد خاطی از ناحیه وزارت نفت نیز معاون تخلفات اداری در این جلسه قول داد سریعا با این افراد برخورد کند.
وی با بیان اینکه باید فرآیند سختگیرانهتری برای انتخاب افراد برای انجام کارهای تخصصی، حساس و تعمیراتی صورت بگیرد، تصریح کرد: باید در این اقدامات از تخصصهای مرتبت استفاده و آموزش و ایمنیهای لازم را نیز به آنها آموزش داده شود.
نماینده مردم علی آبادکتول در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حال حاضر در سیستم ایمنی برای صادر کردن مجوز مراجع مختلفی دارد که باید این مراجع کاهش داده و تنها یک مرجع واحد وجود داشته باشد، ادامه داد: بهصورت مثال، شیفت و عملیاتی میتوانند مجوزهای HSE را صادر کنند که باید یک مرجع واحد را داشته باشند که تمامی موارد آن در جلسه مطرح شد.
این نماینده مردم در مجلس با اشاره به اینکه خوشبختانه با زحماتی که کشیده شده است سیستم و پالایشگاه در مدار تولید قراردارد، اضافه کرد: نسبت به خانواده جانباختگان این حادثه در مراحل اولیه یک سری رسیدگی صورت گرفته که البته بسیار کم است و باید توجهات ویژهای به خانواده آنها صورت گیرد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان، خاطرنشان کرد: آنچه که در این جلسه مدنظر قرار گرفت شناسایی افراد خطا کاردر هر رده و مسئولیتی و برخورد قاطع با آنها بود.