سیاست های نادرست در منطقه منجر به بحران گرد و غبار و کم آبی شده است
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در مراسم افتتاحیه شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران طی سخنانی ضمن تشکر از خانم معصومه ابتکار با بیان اینکه ایشان فرهنگ محیط زیست را در ایران نهادینه کرد، گفت: نمایشگاه محیط زیست به ابتکار ایشان پایه گذاری شد.
به گزارش نوید تهران،وی گفت: در مرداد 1396 ششمین جشنواره فیلم سبز را برگزار خواهند کرد که پایهگذار آن جشنواره نیز خانم ابتکار بوده است.
وزیر خارجه همچنین از هنرمندان که موضوع محیط زیست را به عنوان خواست و ضرورت عمومی در محیط فرهنگی و عمومی ایران نهادینه کردند و گفت:امیدوارم این تلاش کماکان با این علاقه و شور ادامه یابد.
ظریف با بیان اینکه ما در یک شرایط ویژه بینالمللی به سر میبریم و این شرایط بیش از هر چیزی نیاز به یک اقدام مشترک در زمینه چالشها، منافع، خطرات و آینده مشترک تمام بشریت دارد، گفت: هیچ موضوعی به اندازه محیط زیست در این ادراک مشترک نقش محوری ندارد و همانطور که معاون دبیرکل ملل متحد و رئیس برنامه محیط زیست سازمان ملل بیان کرد در هیچ موضوعی به اندازه محیط زیست شاهد همکاری، همفکری و تبادل نظر و تشریک مساعی جامعه بینالمللی نبودهایم.
وزیر خارجه اضافه کرد: من به جد امیدوارم که درد مشترکی که ما امروز در سطح بینالمللی در زمینه محیط زیست داریم یعنی فهمیدهایم که ما در زمینه محیط زیست در یک کشتی نشستهایم و در این کشتی یا همگان به ساحل سلامت میرسیم یا همگان با هم در یک محیط آلوده و غیر قابل حیات زندگی را به درود خواهیم گفت. امیدوارم برای مقابله با این چالش مشترک در همه حوزهها از اقتصاد و فقرزدایی تا امنیت و تلاش جمعی برای مبارزه با افراط و تروریسم هم شاهد باشیم. موضوعاتی که برای جامعه بینالمللی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رئیس دستگاه دیپلماسی گفت:نمایشگاه امروز ما بیش از هر چیز نشانگر همکاری بین همه بخشهای ذیربط و ذینفع برای رسیدن به محیط زیست بهتر نیاز به همکاری آنهاست. بخش خصوصی به ویژه شرکتهای دانش بنیان که امروز از ایران و سایر کشورهای جهان در این نمایشگاه مهم حضور و مشارکت دارند نشانگر ضرورت فعالیت در این بخش مهم به عنوان پیشران توسعه پایدار، توسعه مبتنی بر محیط زیست سالم است.
وی ادامه داد: این ضرورت همکاری واقعی بینالمللی که در کنوانسیونها و پروتکلهای متعدد بینالمللی به رسمیت شناخته شده یک حوزه قابل تأکید است که نیاز است همه کشورها راه را برای همکاری در حوزههای محیط زیستی و در حوزه اقتصاد سبز فراهم کنند که همانطور که نام اجلاس را اقتصاد سبز و اقتصاد مقاومتی نهادند به واقع اقتصاد سبز نه مانعی برای توسعه بلکه تضمین کننده توسعه پایدار و اقتصاد مقاومتی مبتنی بر توسعه پایدار است.
وی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به این هدف نیاز است بخش خصوصی و بخشهای دانش بنیان در فراسوی مرزها و بدون توجه به ملاحظات سیاسی در یک همکاری مشترک انسانی برای ساختن جامعهای بهتر و آیندهای سالمتر برای فرزندانمان که وارثان محیط زیست هستند و باید این میراث مهم را به شکل قابل قبولی به آنها بدهیم،همکاری کرده و تلاش مشترک داشته باشند.
ظریف ادامه داد: متاسفانه در این منطقه شاهد سیاستهای غلطی بودهایم که امروز به شکل بیابانی شدن، بحران گرد و غبار و بحران کم آبی در منطقه با آن مواجهیم و یکی از حوزههایی که میتواند زمینه اعتمادسازی منطقهای را فراهم کند و یکی از حوزههایی که همه کشورهای منطقه بدون توجه به سیاستهایشان به آن نیاز دارند همکاری در زمینه توسعه محیط زیست است.
وزیر خارجه از همه همسایگان جمهوری اسلامی ایران دعوت کرد که در یک برنامه مشترک برای مقابله با خطراتی که از گذشته توسط رژیمهای ظالم منطقه به ویژه صدام حسین و امروز توسط گروههای افراطی به ویژه داعش بر سر محیط زیست این منطقه آمده همکاری جدید اطمینان بخش و ضروری برای آینده را شروع کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: ایران دست همکاری را به سمت همه همسایگان دراز میکند که در یک برنامه مشترک بتوانیم آینده بهتری را برای فرزندان این منطقه فراهم کرده و با خطراتی که نسل آینده و فعلی را مواجه میکند، مقابله کنیم.
وی خاطرنشان کرد: این اقدام نه تنها یک ضرورت محیط زیستی است بلکه یک ضرورت امنیتی و سیاسی است و امیدوارم همه رهبران منطقه از این آزمون تاریخی سربلند بیرون بیایند همانطور که شما فعالان محیط زیست همیشه سربلند بودید.
در این مراسم سفرای فرانسه و ژاپن پیام وزرای خارجه این کشورها به مناسبت برگزاری این نمایشگاه را قرائت کردند.