راه اندازی دوره مجازی آمادگی کنکور کارشناسی ارشد رشته علوم قرآن و حدیث
حجت الاسلام والمسلمین محمد رضازاده جویباری امروز ۷ اسفند در جمع خبرنگاران گفت: موسسه قرآن و نهجالبلاغه به شکل ملی فعالیت میکند و دارای ۳۰۰ نمایندگی و شعبه در سراسر کشور است که عمده فعالیت خود را در زمینه حفظ قرآن و نهجالبلاغه سامان داده است.
وی افزود: این فعالیتها در دفتر مرکزی به شکل غیر حضوری انجام میشود؛ یکی از برنامههای این مرکز، برگزاری کلاسهای آمادگی رشته علوم قرآن و حدیث برای دانشجویان به ویژه حافظان قرآن کریم است.
به گزارش نوید تهران وبه نقل از روابط عمومی موسسه قرآن و نهج البلاغه کشور، مدیرعامل موسسه قرآن و نهجالبلاغه بیان کرد: دو دهه قبل مجلس شورای اسلامی مصوبهای را برای حافظان قرآن کریم تصویب کرد که بتوانند لیسانس علوم قرآن و حدیث را بدون کنکور اخذ کنند.
وی گفت: در این زمینه موسسه۱۳ جزوه برای استفاده دانشجویان تهیه کرده که منابع درسی محسوب می شود که با خواندن آن در آزمون ورودی ارشد می توانند شرکت کنند؛ در چند سال اخیر حافظان بسیاری در این دوره حضور پیدا کرده و موفق به قبولی کنکور شدهاند.
وی اظهار کرد: افرادی که در این دوره شرکت کردهاند تا کنون موفقیتهای بسیاری در زمینه کنکور داشتهاند و تا کنون دهها نفر موفق به کسب رتبه تک رقمی و دو رقمی کنکور شدهاند.
رضازاده جویباری بیان کرد: این موسسه برنامههای فشرده ای را اجرا میکند که علاقه مندان برای شرکت در این کلاسها باید مدتی را در قم اسکان یابند؛ به همین دلیل از این به بعد دوره ها به شکل مجازی نیز برگزار خواهد شد.
لازم به ذكر است، آموزش غير حضوری، تلاشی نو و تأثيرگذار برای ايجاد فرصتهای برابر آموزشی برای همه است. در اين نوع از آموزش محدوديتهای زمانی، جغرافيايی، فردی و اجتماعی از بين میرود. ضمناً محتوای دورههای آموزش غير حضوری متناسب با شرايط فراگيران در سايت مؤسسه قرآن و نهج البلاغه كشور طراحی و تدوين شده است.
وی گفت: در همین زمینه امسال ۱۲۰ جلسه درسی در بخش رشته علوم قرآن و حدیث و ادبیات عرب و علوم قرآن و علوم حدیث و تفسیر ضبط شده است و از امروز در سایت موسسه http://www.2noor.irبارگذاری میشود و روزی دو جلسه درسی حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقهای در معرض استفاده علاقه مندان قرار میگیرد.
مدیرعامل موسسه قرآن و نهجالبلاغه اظهار کرد: در این طرح بستههایی در سامانه مدیریت محتوا بارگذاری می شود، همچنین در این بستهها متن و صوت استاد و سوالات انتهای بسته برای دانشجویان در نظر گرفته شده است و در پایان نیز آزمون آنلاین به عمل میآید.
وی گفت: بحث حفظ قرآن و گسترش آموزههای قرآن و عترت در کشور از توصیه های رهبر معظم انقلاب است که ایشان روی ۱۰ میلیون حافظ قرآن تاکید کرده اند ولی واقعیت این است که در کشور ما هنوز ۱ میلیون حافظ قرآن نیز وجود ندارد؛ به همین خاطر مسئولان برای این امر برنامه ریزی دقیق داشته باشند.
رضازاده جویباری اظهارکرد: برای توسعه برنامه های حفظ قرآن و نهج البلاغه نیازمند کمک های دولتی هستیم؛ در همین مجموعه افرادی هستند که هنوز نتوانسته ایم حقوق آنها را پرداخت کنیم؛ مسئولان فرهنگی باید از این امور مطلع باشند.
برگزاری هشتمین دوره مسابقات نهج البلاغه بعد از سه سال وقفه
حجت الاسلام محمد رضازاده جویباری در نشست خبری هشتمین دوره مسابقات ملی حفظ و مفاهیم نهج البلاغه که امروز برگزار شد، با اشاره به مشکلات موجود در مسیر برگزاری این مسابقات عنوان کرد: در کشور ما متولی خاصی برای نهج البلاغه وجود ندارد و مؤسسه قرآن و نهج البلاغه به صورت خودجوش از سال 1383 تا کنون متولی برگزاری این مسابقات شده است.
وی افزود: هفتمین دوره این مسابقات سال 93 به میزبانی مشهد مقدس برگزار شد که بعد از وقفه ای سه ساله، دوره بعدی آن در تابستان سال آینده برگزار می شود.
مدیرعامل مؤسسه قرآن و نهج البلاغه کشور تصریح کرد: در دوره گذشته بیش از 30 هزار نفر در بخش مفاهیم شرکت کردند که در 400 حوزه در کشور آزمون همزمان کتبی برگزار شد و هزار نفر از شرکت کنندگان در مرحله دوم در مصلای تهران به رقابت پرداختند که در نهایت 100 نفر به مرحله پایانی که به صورت شفاهی برگزار شد، راه یافتند.
حجت الاسلام رضازاده با اشاره به بخش های مختلف این مسابقه ملی خاطرنشان کرد: این مسابقات در بخش های حفظ کل، حفظ خطبه ها، حفظ 110 خطبه، حفظ کل نامه ها، حفظ حکمت ها و بخش ویژه حفظ صحیفه سجادیه برگزار می شود.
وی با گلایه از عدم حمایت دولت و نهادهای فرهنگی از فعالیت های این مؤسسه تصریح کرد: متأسفانه به دلیل مشکلات مالی موجود نتوانستیم جوایز برگزیدگان دوره قبل را اهدا کنیم و این مشکلات باعث شد تا وقفه ای سه ساله در برگزاری این مسابقات به وجود بیاید.
مدیرعامل مؤسسه قرآن و نهج البلاغه اضافه کرد: با توجه به برگزاری مسابقات ملی نهج البلاغه، باید ردیف بودجه ای برای این موضوع اختصاص یابد که متأسفانه تاکنون این مسأله اتفاق نیفتاده و امیدواریم با حمایت مسؤولان بتوانیم برگزاری مسابقات را ادامه دهیم.
وی برگزاری دوره تربیت مربی معارف نهج البلاغه را از دیگر برنامه های این مؤسسه دانست و ابراز کرد: باتوجه به نیازهای موجود در بحث مربی نهج البلاغه، دوره ای را برای تربیت مربی حفظ و معارف نهج البلاغه طراحی کرده ایم که این دوره آموزشی اردیبهشت ماه سال آینده برگزار خواهد شد.