رئیس پلیس فتا استان خراسان رضوی:

ارسال پيامك تبليغاتي از جيب شهروند با نصب یک بدافزار

به گزارش نویدتهران،رئیس پلیس فتا استان خراسان رضوی با توجه به شگرد جدید مجرمان در سوء استفاده از گوشی هوشمند کاربران به شهروندان هشدار داد: هرگز از منابع ناشناس اقدام به دانلود نرم افزار نكرده و ضمن رعايت توصيه‌هاي پليس فتا، گوشي هوشمند خود را به مجهز به آنتي ويروس نمايند..
سرهنگ جواد جهانشيري در تشريح اين هشدار گفت: باز هم متاسفانه عدم رعايت توصيه‌هاي پليس فتا منجر به خسارت مالي به شهروند مشهدي شد.

وی افزود: با توجه به مراجعه شهروندي به پليس فتا تحت عنوان شاكي مبني بر هك شدن گوشي موبايل و اتمام شارژ تلفن همراه وي بلافاصله پس از شارژ آن، رسيدگي به موضوع در دستور كار كارشناسان پليس فتا قرار گرفت.

این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: كارشناسان پليس فتا در آزمايشگاه ادله ديجيتال پس از بررسي‌هاي اوليه متوجه شدند علت اتمام شارژ اعتباري گوشي تلفن همراه شاكي وجود نرم افزاري است كه از طرف فردي ناشناس روي گوشي شاكي نصب شده است.

سرهنگ جهانشیری گفت: كارشناسان پلیس فتا به دنبال تحقيقات خود دريافتند اين نرم افزار با دسترسي به لیست تلفن ذخیره شده در گوشی مخاطبين شاكي، با هزينه آنها پيام‌هاي تبليغاتي مورد نظر را ارسال مي‌نمايد و از همين جهت تا شاكي سيم كارت گوشي خود را شارژ مي‌نمايد بلافاصله اين هزينه به صورت ناخواسته صرف ارسال پيامك به مخاطبين وي مي‌گردد.

وی افزود: با توجه به وجود اين نرم افزار مخرب در گوشي شاكي، كارشناسان با تنظيم گوشي وي روي تنظيمات كارخانه، صاحب گوشي را از وجود اين بدافزار راحت نمودند.

اين مقام ارشد انتظامي با توجه به قابلیت بدافزارها برای تخریب، جاسوسی و سوءاستفاده از امکانات و اطلاعات ذخیره شده در سیستم‌های هوشمند يادآور شد: برای نصب هرگونه نرم افزار مورد نیاز حتما از سایت‌های معتبر اقدام گردد و قبل از این کار نسبت به قابلیت‌های پبدا و پنهان نرم افزار مورد نظر اطلاعات جمع‌آوری گردد، که این نرم افزار دارای چه قابلیتی است و خواهان دسترسی به چه نوع اطلاعات و امکانات از سیستم ما است.

وی ادامه داد: کاربران به این نکته توجه داشته باشند که بسیاری از نرم افزارهای که در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی تبلیغ شده و رایگان برای نصب قرار دارد، می‌تواند یک بد‌افزار باشد که اقدام به جاسوسی از سیستم ما یا سوء‌استفاده از اطلاعات و امکانات سیستم ما بنماید. لذا به هیچگونه فریب این دست تبلیغات دريافت شارژ رايگان، دريافت حجم اينترنت رايگان، اد كن جايزه بگير، نرم افزار … قرار نگرفته و اقدام به نصب این‌گونه نرم افزارها نکنند.

رئیس پلیس فتا استان خراسان رضوی تاکید کرد: براي منفعت بيشتر به صورت آگاهانه اقدام به نصب هر نوع نرم افزار نمائید و تبعات منفي نصب اينگونه بدافزارها را دست کم نگیرید، چرا که در برخي مواقع منجر به برداشت تصاوير و فيلم‌ها از گوشي هوشمند شما مي‌شود.

سرهنگ جهانشيري در جايي ديگري به شهروندان توصيه كرد: نرم افزارهاي مورد نياز خود را از مبادي و سايت‌ها و كانال‌هاي معتبر و رسمي دريافت نماييد.

شايان ذكر است پليس فتا از كليه كاربران مي‌خواهد درصورت مشاهده موارد مشکوک از طریق سایت پلیس فتا به نشاني www.cyberpolice.ir در بخش ارتباطات مردمی آن را ثبت كرده و از آخرين رويدادها از جمله اخبار و حوادث سايبري مطلع گردند.