باحضور مسئولین واصحاب رسانه؛

اختتامیه بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات برگزار شد/برندگان نهایی جایزه درست نویسی اعلام شد

به گزارش نویدتهران،آیین اختتامیه بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات بعد از ظهر جمعه با حضور علی شمخانی دبیر شورای امنیت ملی، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، سید عباس صالحی وریز فرهنگ و ارشاد اسلامی و شماری از فعالان و مدیران رسانه های مکتوب و مجازی در محل مصلی بزرگ امام خمینی(ره) برگزار شد.

در این مراسم از غرفه های برتر و فعال نمایشگاه مطبوعات و همچنین رسانه های برتر پنجمین جایزه فرهنگستان زبان و ادب فارسی تجلیل بعمل آمد.
حسين انتظامي رئيس بيست و سومين نمايشگاه مطبوعات گفت: سه گروه به ميهماني و ضيافت سالانه ما آمدند‌؛ گروه اول مسئولان بودند و به شکل نمادين از زحمات رسانه‌ها قدرداني کردند. گروه دوم نخبگان بودند که به واسطه نشريات تخصصي در نمايشگاه حضور داشتند. گروه سوم صاحبان رسانه‌ها بودند که همه ما مديون آنها هستيم و مردم که با اعتماد به رسانه‌ها حضور يافتند.
معاون مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: رسانه‌ها به حضور در نمايشگاه نياز داشتند تا با ارتباطي که با مخاطبين خود برقرار مي‌کنند نياز آنها را شناسايي کنند.
حسين انتظامي در اختتاميه نمايشگاه مطبوعات در ادامه گفت: در حال حاضر بالغ بر 8 هزار عنوان رسانه داراي مجوز هستند؛ 2 هزار و 800 رسانه بر خط و مابقي نشريات چاپي هستند.
رئيس بيست و سومين نمايشگاه مطبوعات با اشاره به سهم 33 درصدي نشريات محلي گفت: رويکرد عمومي دولت تشويق رسانه‌هاي محلي است و توسعه مناطق از اين گذر ميسر است. در حال حاضر 33 درصد رسانه‌هاي داراي مجوز رسانه‌هاي تخصصي است در صورتيکه چهار سال پيش رسانه هاي تخصصي 25 درصد از مجموع رسانه‌ها را به خود اختصاص داده بودند.
انتظامي در ادامه گفت: لايحه مطبوعات و خبرگزاري‌ها و نظام سازمان رسانه‌اي در دولت تدبير و اميد تدوين شد. در اين لايحه پنج عنوان مجرمانه را شناسايي و مابقي را جزء تخلفات رسانه‌ها بررسي مي‌کنيم. در بررسي‌هاي هر دو لايحه تلاش شد تا نظرات موافق و مخالف را گردآوري کنيم و براي اين منظور از دفتر مطالعات و برنامه ريزي رسانه ها تقاضاي برگزاري نشست‌هاي بررسي دارم که تا زماني که لايحه در دست دولت است تغييرات کارشناشي مورد نياز اعمال شود.
رئيس نمايشگاه مطبوعات همچنين در پايان گفت: با تشکيل دادگاه‌هاي حل اختلاف و هماهنگي با قوه قضاييه تلاش در کاهش جرائم داريم.
در ادامه بيانيه فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي در اختتاميه بيست و سومين نمايشگاه مطبوعات قرائت شد و دکتر حداد عادل رييس فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي سخنراني کرد.
رييس فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي در اختتاميه نمايشگاه مطبوعات گفت: هر چه انضباط زباني بيشتر باشد انصباط فکري نيز بيشتر است. براي درست نويسي مطبوعات در سال هاي اخير برنامه‌ريزي‌هاي خوبي انجام شده است. 5 سال است که رسانه‌ها را از نظر رعايت موازين زبان و ادبيات فارسي داوري مي‌کنيم.
وي در ادامه گفت: فرهنگستان زبان و ادب فارسي آماده است براي هر يک از مطبوعات و رسانه‌ها که مايلند دوره هاي تخصصي براي همکاران خود برگزار کنند، همکاري کند.
حداد عادل افزود: گاهي در رسانه‌ها به فرهنگستان زبان و ادب فارسي جفا مي‌شود. گاهي رسانه‌ها واژه‌هايي را که روح فرهنگستان هم از آن واژگان بي‌اطلاع است را هم به فرهنگستان منسوب مي‌کنند. از رسانه‌ها تقاضا دارم دستاوردهاي درست و حقيقي فرهنگستان زبان و ادب فارسي را منعکس کنند.
رييس فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي در پايان تصريح کرد: اميدوارم جايزه‌هاي پاسداشت زبان فارسي در رسانه‌ها به موقع به دست خبرنگاران برسد قبل از آنکه عرق زحمات آنها خشک شود.
در ادامه اين مراسم علي شمخاني دبير شوراي امنيت ملي سخنراني کرد.
دبير شوراي امنيت ملي خطاب به مالباختگان موسسات مالي گفت: در جلسه اخير روساي قوا مشکل شما به نوعي مطرح و مقرر شد سه گروه سپرده‌گذار، هييت مديره واحد پولي و هيئت نظارت بانک مرکزي در اقداماتي مشترک براي رفع مشکل مالباختگان اقدام کنند.
شمخاني در اختتاميه نمايشگاه مطبوعات حضور خود را نشانه ارتباط رسانه و امنيت ملي دانست و گفت: شعار بيست و سومين نمايشگاه مطبوعات در سال جاري رسانه‌هاي آزاد، انسجام اجتماعي و پيشرفت ملي مهم است. توسعه و پيشرفت جز با انسجام اجتماعي ممکن نيست. در جامعه‌اي که تعالي اجتماعي فراهم نباشد نمي‌توان انسجام اجتماعي را به دست آورد.
وي در ادامه گفت: بدون گفت و گو، مفاهمه و اغنا سازي نمي‌توان به توسعه و تعالي اجتماعي دست يافت. رسانه‌ها محور و پيشران اصلي و زمينه ساز گفت و گو در جامعه هستند.
شمخاني خاطرنشان کرد: بدون تعاريف مشخص از وظايف حاکميت و رسانه‌ها نمي‌توان به نقش مهم رسانه‌ها در امنيت ملي دست يافت. با تقويت مولفه‌هاي امنيت ملي نشاط و امنيت جامعه تامين مي‌شود و رسانه‌ها متقابلاً بايد بلوغ سياسي و تخصصي خودشان را بيش از گذشته به منصه ظهور برسانند و نشان دهند آزادي برابر با ولنگاري نيست.
دبير شوراي امنيت ملي در اختتاميه نمايشگاه مطبوعات در ادامه افزود: رفع موانع پيشرفت و مبارزه با مفاسد اقتصادي موضوع مهمي است. عدم شفافيت، عدم پاسخگويي و رانت‌خواري و فاميل بازي بستر ساز فساد است. در برابر فساد اثبات شده نبايد لکنت زبان داشت و فضا را براي مفسدين ناامن کرد.
شمخاني در پايان گفت: ضمن ايجاد امنيت قلم و امنيت شغلي براي رسانه‌ها براي رعايت قانون و انصاف بايد با مفاسد مقابله کرد. همه تلاش خود را در همکاري با رسانه‌ها براي ايجاد زمينه‌هاي تعالي در حوزه‌هاي سياسي، اجتماعي و اقتصادي معطوف کردم.


فرهنگستان زبان و ادب فارسی در اختتامیه نمایشگاه مطبوعات برندگان نهایی پنجمین جایزه درست نویسی را اعلام کرد.
در جلسه شوراي سياستگذاري جایزه درست نویسی در تاریخ 96.8.1 مقرر شد روزنامه هايي كه اختلاف ميانگين امتيازشان نسبت به رتبه يك و دو، كمتر از يك نمره است، مشتركا جايزه را دريافت كنند.
همچنین مقرر شد روزنامه هاي بعدي نيز كه اختلاف امتيازشان با رتبه هاي يك و دو، كم است شايسته تقديرشناخته شوند و علاوه بر لوح تقدير، يك دوره پنج جلدي دانشنامه ادبي از طرف فرهنگستان دريافت كنند.
نتايج نيز به شرح زير اعلام شد:
1 . روزنامه هاي سراسري
-روزنامه همشهري رتبه اول شناخته شد.
-روزنامه شهروند و ايران، مشترك رتبه دوم شدند.
-روزنامه قدس و كيهان نيز شايسته تقدير شناخته شدند.
2. روزنامه هاي استاني
-خبر جنوب رتبه اول شناخته شد.
-اصفهان امروز رتبه دوم شناخته شد.
3.روزنامه هاي ورزشي
-خبر ورزشي رتبه اول شناخته شد.
-گل رتبه دوم شناخته شد.
4.خبرگزاريهاي تخصصي
– دفاع مقدس رتبه اول شناخته شد.
-تقريب و بين المللي قرآن (ايكنا) مشترك رتبه دوم شدند.
5.خبرگزاري هاي عمومي
– مهر رتبه اول شناخته شد.
– دانشجويان ايران (ايسنا) و كار ايران (ايلنا) مشترك رتبه دوم شدند.
– خبرآنلاين شايسته تقدير شناخته شد.
6. پايگاههاي خبري
-ديار ميرزا رتبه اول شناخته شد.
– اقتصاد آنلاين و شفقنا مشترك رتبه دوم شدند.
– 598 و افكارنيوز شايسته تقدير شدند.
7. نشريات فرهنگي اجتماعي
– كرگدن رتبه اول شناخته شد.
– زنان امروز رتبه دوم شناخته شد.
8. نشريات با موضوع افزايش سواد علمي جامعه
– شهركتاب رتبه اول شناخته شد.
– صبح زندگي رتبه دوم شناخته شد