آمریکا شعار مبارزه با داعش می دهد و از سایر گروه های تروریستی حمایت می کند
به گزارش نویدتهران،رئیس مجلس شورای اسلامی گفت : آمریکا ادعای مبارزه با داعش می کند و این یک لفاظی است؛ زیرا به دیگر تروریست ها کمک می کند و این مسیر برای آمریکا مفید نخواهد بود.
دکتر علی لاریجانی در گفت وگو با شبکه تلویزیونی CNN در سئول پایتخت کره جنوبی، در پاسخ به سوالی پیرامون قانون ممنوعیت سفر اتباع برخی کشورها به آمریکا اظهار داشت: در صحنه بین المللی به یک دیپلماسی خلاق نیاز داریم نه یک دیپلماسی ماجراجویانه، ایجاد ممنوعیت سفر برای اتباع برخی کشورها دیپلماسی خلاق نیست بلکه اقدامی واپس گرایانه است و آن ها مسئله مبارزه با تروریسم را بهانه ای برای این کارها قرار داده اند.
وی افزود: تروریست ها در منطقه بیداد می کنند ولی برخورد جدی از سوی آمریکا با آن ها مشاهده نکرده ایم. آمریکا ادعای مبارزه با داعش می کند این یک لفاظی است زیرا به دیگر تروریست ها کمک می کند و این مسیر برای آمریکا مفید نخواهد بود. تروریست ها در هر جایی که بتوانند اقدام می کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایجاد ممنوعیت برای سفر اتباع برخی کشورها باعث سرکوب اقدامات تروریستی نمی شود، افزود: بیشتر از آنکه این اقدام مبارزه با تروریسم باشد، یک ژست است از طرف دیگر باید توجه داشت که تروریست ها با پاسپورت عادی سفر نمی کنند و در نتیجه می توان گفت ایجاد چنین محدودیت هایی برای اتباع برخی کشورها تاثیری در جلوگیری از اقدامات تروریستی نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه در خصوص ایجاد داعش آمریکا مظنون است، ادامه داد: وزیر خارجه اسبق آمریکا گفته بود که ما در به وجود آوردن داعش نقش داشته ایم.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون انجام حمله تروریستی اخیر در تهران افزود: داعش اعلام کرد که آن ها این اقدامات را انجام داده اند و موضوع پیچیده ای نبود، ایران چند سال است که با داعش درگیر است و آن ها به دنبال ضربه زدن به ایران بودند و توانستند به ساختمان ارتباطات مردمی نمایندگان ضربه بزنند که البته ایران گروه های زیادی را از آن ها سرکوب کرد، این موضوع نشان می دهد که ایران برای مبارزه با تروریسم جدی است و هزینه های آن را خواهد داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تعداد زیادی از برنامه های تروریست ها برای انجام عملیات در ایران خنثی شده، گفت: در کارهای تروریستی ممکن است آن ها از یک رخنه ای استفاده کنند، ولی آن چیزی که اهمیت دارد این است که تروریست ها می خواستند تعداد زیادی عملیات انجام دهند که از آن ها جلوگیری شد.
دکتر لاریجانی در پاسخ به این سوال که از تکرار عملیات های تروریستی نمی ترسید، گفت: ترسی نداریم زیرا سیستم های امنیتی ایران اشراف اطلاعاتی خوبی دارند و ما هم مراقبت می کنیم همچنان که آمریکا و اروپا مراقبت می کنند.
وی افزود: پس از انقلاب ما همیشه با تروریسم مواجه بودیم و جریان سازمان یافته تری نسبت به داعش در ایران به نام مجاهدین خلق فعالیت می کردند که حدود 17 هزار نفر را ترور کردند و ما روش این تروریست ها را می شناسیم، گروه های تروریستی در ایران رخنه کرده اند و یک عملیات انجام دادند همچنان که در عراق، سوریه، افغانستان و پاکستان، همچنین در فرانسه و بلژیک تعداد زیادی عملیات می کنند آن ها می دانند در ایران با سنگرهای محکمی روبه رو هستند و نمی توانند کاری را از پیش ببرند.
وی افزود: ما خیلی متاسفیم که هیات حاکمه آمریکا از منافقین و تروریسم حمایت می کنند، این ها همان هایی هستند که یک جا از تروریسم حمایت می کنند و یک جا ادعای مبارزه با تروریسم را دارند.
دکتر لاریجانی با بیان اینکه سعودی ها برای ایجاد ارتباط جدید با قطر تنها یک شرط قطع روابط با ایران را نگذاشته اند بلکه 12 شرط دیگر را نیز مطرح کرده اند، گفت: قطع شدن شبکه الجزیره و قطع ارتباط با اخوان المسلمین از سوی قطر نیز از جمله شروط عربستان بود و سعودی ها می خواهند که قطر از آن ها حمایت کند آیا این یک تصویر معقول است که قطر بتواند آن ها را بپذیرد. ضمنا گفته اند که روابط قطر با ایران نیز باید قطع شود، هر کشوری منافعی دارد و براساس آن عمل می کند، سعودی ها این وزنه را ندارند که اینگونه در منطقه ژست بگیرند.
وی ادامه داد: مهم تر، این است که بفهمیم این رفتارها برای کشوری قابل پذیرش است یا خیر؟ در ابتدای محاصره قطر، آمریکا طرف سعودی ها را گرفت ولی بعد از انعقاد قرارداد نظامی و مانور طرف قطری را گرفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این مسیر به موفقیت منتج نمی شود، گفت: باید پذیرفت که کشورها از دیپلماسی خاص خود برخوردار هستند، درخواست های سعودی ها از قطر آنقدر متنوع است که می تواند به پرستیژ قطر ضربه بزند.
دکتر لاریجانی با بیان اینکه اعلامیه دوم از عقلانیت برخوردار نبود، بیان کرد: ایران سال هاست که با تروریسم مبارزه می کند و می توان گفت سیاست های کاخ سفید و اعلامیه های آن از عقلانیت لازم برخوردار نیست.
وی با بیان اینکه تعداد زیادی از ایرانیان در آمریکا مشغول به زندگی، تحصیل و کار تجاری هستند، کدام یک از این ها اقدام تروریستی انجام داده که در حال حاضر مسئولان آمریکایی به دنبال ایجاد پوشش برای کارهای خود هستند، گفت: اینگونه مبارزه با تروریسم بیهوده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مسئولان آمریکا می دانند که این روش مبارزه با تروریسم نیست، منشا تروریست ها در عراق، افغانستان و سوریه است، آیا در ابتدای تحرک داعش در عراق آمریکا برای مبارزه با داعش کار کرد؟
دکتر لاریجانی گفت: آیت الله سیستانی و مردم عراق با کمک ایران به دولت عراق توانستند داعش را پس بزنند، در سوریه نیز آمریکا به برخی تروریست ها کمک می کند، با ژست های سیاسی نمی توانند به نتیجه برسند، تفکر ایرانی با تروریسم سازگار نیست و به همین جهت سال هاست که با تروریسم مبارزه می کنیم