اگر با قرآن انس گرفتیم، آنوقت در مقابل یک دشمن به ظاهر پرقدرت، احساس وحشت نمیکنیم
به گزارش نویدتهران،حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای گفت: اگر ما با معارف قرآن آشنا شدیم، براساس عقل، منطق و تفکر حرکت میکنیم؛ نه با پیروی از هوی و هوس و تخیلات. بسیاری از گرفتاریهای ما بخاطر این است که نمیدانیم تفکر و تعقل، حجت بزرگ خدادادی و امتیاز بزرگ و منحصربفردی است که خداوند در اختیار ما قرار داده تا زندگی خودمان را براساس آن بنا کنیم و بجای آن دنبال هوی و هوس و القائات شیطانی میرویم.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای، معاون اول دستگاه قضا در اختتامیه پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در قوه قضاییه که صبح امروز با حضور برخی مسئولان قضایی در هتل المپیک برگزار شد، ضمن قدردانی از همه کسانی که در برپایی این مسابقات نقش داشتند، با ذکر آیهای از قرآن چنین اظهار کرد: از درگاه الهی مسئلت میکنیم به حق قرآن به همه ما توفیق عمل صالحی که عطای حیات طیبه را به دنبال داشته باشد و جزایی که درخور فضل وجود خداوند بزرگ است، انشاءالله نصیبمان شود.
معاون اول دستگاه قضا با بیان اینکه قرآن زمانی در این کشور مهجور بود، تصریح کرد: بحمدالله بعد از انقلاب با نفس مسیحایی حضرت امام (ره) و مجاهدتهای همه ملت و خون شهدا و همچنین تلاش همه ایثارگران، جانبازان و خانواده معظم شهدا و جانبازان توجه خوبی به قرآن شد و این رویکرد از جنبههای مختلف قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست.
سخنگوی قوه قضائیه در تبیین این موضوع گفت: فراگرفتن، قرائت، تدبر و تفکر، تفسیر و حفظ قرآن و حتی عمل به قرآن امروزه قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست؛ اما بین وظیفهای که نسبت به قرآن داریم و آنچه که امروز هستیم، هنوز فاصله زیادی هست.
وی بیان داشت: این قرآن کلام خدا، پروردگار همه هستی است؛ خدایی که علیم، قدیر، رحمان، رحیم و حکیم است.
حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای افزود: این خدای توانا و دانا برای رسیدن ما به قله سعادت کتابی را برایمان فرستاده است که همه نیازمندیهای ما را اگر به آن مراجعه و توجه کنیم، رفع میکند و بر سینه کسی این قرآن را نازل کرده است که او هم نشأت گرفته از همین قرآن است و خود پیامبر عظیمالشأن نیز قرآن مجسم شده است.
معاون اول دستگاه قضا افزود: اگر ما همین مقدار بدانیم این کتاب آسمانی از ناحیه پروردگار و بواسطه وحی که به رسول گرامی اسلام (ص) شده است و برای رسیدن ما به سعادت و کمال انسانی آمده است، در این صورت توجه و نیاز بیشتری به مراجعه و انس به قرآن خواهیم داشت.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: خداوند انشاءالله به شما قاریان، حافظان و همه کسانی که این زمینه را فراهم کرده و میکنند، اجر و پاداشی را که شایسته است، عطا کند. ما به آشنایی بیشتر با معارف و اخلاق و احکام قرآن نیاز بسیاری داریم.
وی با طرح سوالاتی از قبیل: اینکه چرا قرآن میخوانیم؟ چرا تجوید آن را برای بهتر خواندنش یاد میگیریم؟ چرا دنبال تفسیر آن میرویم؟ در پاسخ توضیح داد: همه اینها برای این است که پس از آموختن قرآن به آن عمل کنیم.
حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای افزود: اگر جامعه ما جامعه قرآنی شد، در ابعاد مختلف تغییرات اساسی میکند و این، موضوعِ بسیار مهمی است و به تناسب این اهمیت همه دستگاهها (چه قوه قضائیه و چه غیر از قوه قضائیه) و بخصوص مسئولین ذیربط و فرد در فرد ما باید به قرآن اهتمام بورزیم.
معاون اول دستگاه قضا با خاطرنشان کردن این موضوع که برای فراگرفتن و آشنا شدن با قرآن از هیچگونه سرمایهگذاری مادی و معنوی، وقت گذاشتن و اختصاص نیرو و بودجه نباید کوتاهی کنیم، افزود: کار در این عرصه صد در صد سرمایهگذاری است؛ نه هزینه. چرا که اولاً اگر جامعه ما و فرد فرد ما قرآنی شدیم، متوجه میشویم که همه هستی به دست کیست و خالق این هستی نسبت به ما مهربان است. همچنین توجه میکنیم که به ما چه وعدهای داده و وعدههای او اصلح از هر قولی است.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: ما میدانیم که اگر به چنین خدایی و به چنین وعدههای الهی ایمان بیاوریم، در مقابل غیر از خدا به هیچوجه کرنش نخواهیم کرد و سبک زندگی، رفتار، عمل و فکر ما بهطور کلی دگرگون میشود.
وی با یادآوری این نکته که اگر با قرآن آشنا شویم، میدانیم که نباید ظلم کنیم و نباید زیر بار ظلم رویم، تأکید کرد: در این صورت نباید نسبت به حقوق دیگری تعدی و کوتاهی کنیم.
حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای با اشاره به تأکیدات قرآن در رابطه با شناخت دوست و دشمن، تصریح کرد: اگر جامعه و خود ما قرآنی شدیم، میدانیم که این قرآن به ما میگوید با دوست و دشمن چگونه رفتار کنیم.
معاون اول دستگاه قضا اثر دیگر یادگیری قرآن را در رزق و روزی دانست و گفت: وقتی ما با احکام قرآن آشنا شدیم، میفهمیم که از چه راهی باید ارتزاق کنیم و میدانیم که روزی حلال، مقدر است و متوجه میشویم که چگونه به دست ما میرسد.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: اگر ما با قرآن آشنا شدیم و انس گرفتیم، در مقابل وظایف خودمان و انجام آن نگران نیستیم که به غیر از صاحب اصلی همه هستی، یعنی خداوند چه کسی خشنود و چه کسی ناراحت میشود؟
وی ادامه داد: در صورت آشنایی با قرآن، در مقابل یک دشمن به ظاهر پرقدرت، دیگر احساس وحشت نمیکنیم؛ چرا که میدانیم هیچ قدرتی بالاتر از قدرت الهی نیست و اگر با قرآن انس گرفتیم و آشنا شدیم، آنوقت به این نتیجه میرسیم که اصلا ترامپ کیست؟ غرب چیست؟ سایر ابرقدرتهای به ظاهر مادی که هستند؟
حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای با طرح این پرسش که چرا نگرانی و چرا وحشت، گفت: اگر با معارف قرآن آشنا شدیم، براساس عقل، منطق و تفکر حرکت میکنیم؛ نه با پیروی از هوی و هوس و تخیلات. بسیاری از گرفتاریهای ما بخاطر این است که نمیدانیم تفکر و تعقل، حجت بزرگ خدادادی و امتیاز بزرگ و منحصربفردی است که خداوند در اختیار ما قرار داده تا زندگی خودمان را براساس آن بنا کنیم و بجای آن دنبال هوی و هوس و القائات شیطانی میرویم.
معاون اول دستگاه قضا با بیان اینکه امروز متأسفانه بعضی به جای تفکر در برنامهریزیها براساس تعلیمات قرآنی، بعضی وقتها دنبال رمّالی و القائات شیطانی میروند، خاطرنشان کرد: متأسفانه با توهمات و تخیلات چه تصمیماتی که نمیگیرند و چه حرفهایی که نمیزنند. گاهی اوقات آن مقدار وقتی که صرف میکنند به دنبال یک رمّال بروند، اگر فکر و تعقل کنند، خیلی بهتر آن راه را پیدا میکنند و چه بسا رمّال آنها را به کج راههای میرساند که همه هستی و همه گذشته آنها را و چه بسا همه زحمات و خدمات آنها را به نابودی میکشاند و این در طول تاریخ و همین امروز مصداق دارد.
سخنگوی قوه قضائیه اظهار کرد: آنچه که از ناحیه پروردگار است، حق است و آنچه که از ناحیه غیرخدا و شیاطین جنی و انسی القا میشود، باطل است و این باطل از بین میرود و آن حق باقی میماند.
وی تأکید کرد: اگر ما با قرآن آشنا شدیم، از حق، خرد و منطق پیروی خواهیم کرد و زندگیمان را براساس منطق، عقل و حق اداره خواهیم کرد و اگر چنین شد یک زندگی سالم، بیدغدغه، توام با آرامش و سلامت، هم در این دنیا و هم انشاءالله در دنیای بعدی خواهیم داشت.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با خاطرنشان کردن این نکته که اگر هنوز بعد از این همه رشدی که بعد از انقلاب در انس با قرآن داشتیم، بگوییم هنوز به وظیفه خودمان نسبت به قرآن که کلام خداست و یکی از ثقلین است، به درستی عمل نکردهایم، حرف گزافی نیست، گفت: اگر حتی بگویم که هنوز قرآن نسبت به آنچه که هست و آنچه که ما نسبت به آن شناخت داریم، مهجور است، این هم حرف گزافی نیست.
معاون اول دستگاه قضا یادآور شد: بنابراین خیلی باید تلاش کنیم که انس، الفت و آشنایی ما با قرآن از ابعاد مختلف خصوصاً با معارف، اخلاق و احکام قرآن زیادتر شود و انشاءالله بعد از فرا گرفتن آن، به معارفش عمل کنیم.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد:هر روز به توصیه مقام معظم رهبری هر میزانی که موفق میشویم قرآن بخوانیم و ۱۰ آیه و ۵۰ آیهای که توصیه شده است را کمتر یا بیشتر بخوانیم و هر میزان که موفقیت حاصل میکنیم، همان مقدار تأمل و تدبر کنیم و ببینیم خداوند چه میگوید و ما با آن موضوعی که خداوند میفرماید، چه نسبتی داریم.
وی افزود: گاهی اوقات در موضوعات مختلف در این کشور جمهوری اسلامی ایران که بعد از انقلاب نسبت به گذشته خیلی به قرآن توجه شده است، میبینیم که موضوعی را در دستور کار قرار میدهند و برای این موضوع پژوهشها و تحقیقات زیادی صورت میگیرد و مطالعه و پول صرف میشود و بعد همایش میگذاریم؛ مقالات را جمعآوری و جمعبندی میکنیم؛ ولی گاهی اوقات در یک موضوع به همه منابع به غیر از قرآن مراجعه میشود، یا به قرآن کمتر عنایت میشود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای بیان داشت: در موضوعات مختلف از اول انقلاب تا الان که نگاه میکنیم، گاهی وقتها میبینیم که چه مقدار به منابع و مأخذی که غیر قرآن است و یا غیر کلام نشأت گرفته از قرآن است، مراجعه میشود؛ اما مراجعه به قران در برخی موارد هیچ! آیا این مهجوریت قرآن نیست و آیا وظیفه ما هنوز بسیار سنگین نیست که در خیلی از موضوعات بعد از گذشت ۴۰ سال از انقلاب نمیدانیم که نسبت به این موضوع قرآن چه میگوید؛ کلام خدا چیست و یک جمعبندی روشن نسبت به قرآن صورت نگرفته است؟
معاون اول دستگاه قضا خاطرنشان کرد: گاهی وقتها در دستگاههای مختلف و از جمله در قوه قضائیه به کتب مختلفی مراجعه میکنیم که خیلی خوب و ارزشمند هم هستند؛ ولی نسبت به بعضی از موضوعاتی که میخواهیم مثلا لایحهای تدوین کنیم، چه بسا آنگونه که نسبت به سایر منابع تحقیق میکنیم، به قرآن مراجعه نمیکنیم.
معاون اول دستگاه قضا با تاکید بر توجه به قرآن در قوه قضاییه و خانوادهها تصریح کرد: برگزاری این مسابقات در جهت توجه به قرآن بسیار کار ارزشمندی است و از آقای صادقی، معاون فرهنگی قوه قضائیه درخواست دارم این کار را توسعه دهند. جزوات کوچکی در این معاونت تهیه شده است و بنده زمانی که در مشهد بودم، در فرصت کوتاهی که دست داد، به این جزوات مراجعه کردم. جزواتی کوچک، اما فوقالعاده اثربخش و کاربردی را ملاحظه کردم. امیدواریم این اقدامات توسعه یابد؛ چراکه آنچه ما امروز در اخلاق، رفتار و معارف به آن نیاز داریم، استخراج روایات است که در اختیار خانواده قوه قضاییه و عموم مردم قرار دهیم.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای خاطرنشان کرد: آنچه که معاونت فرهنگی قوه قضاییه تهیه میکند، موضوعاتی است که برای امروز ما مفید است. این جزوات متقن بوده و مطالب آن از قرآن و روایات صحیح اخذ شده است. البته معاونت فرهنگی با تنگناهایی رو بروست؛ اما با این وجود محصولات ارزشمندی در سالهای اخیر تهیه کرده است.
معاون اول دستگاه قضا در پایان گفت: همه این اقدامات از جمله برگزاری مسابقات در توجه و ترویج قرآن مطلوب است و خوب است که ادامه پیدا کند و همه اینها باید مقدمهای برای عمل به قرآن باشد.