رييس اداره پيشگيري از سرطان وزارت بهداشت:

با توسعه فاز دو ثبت سرطان، جزو كشورهاي با استاندارد مطلوب در حوزه ثبت سرطان خواهيم بود

به گزارش نویدتهران،رييس اداره پيشگيري از سرطان وزارت بهداشت با بيان اينكه، ثبت سرطان در دو فاز درحال توسعه است، گفت: با توسعه فاز دو ثبت سرطان، جزو كشورهاي با استاندارد مطلوب در حوزه ثبت سرطان خواهيم بود.

دكتر علي قنبري مطلق در خصوص اقدامات وزارت بهداشت در راستاي تشخيص و درمان سرطان گفت: بحث توسعه مراکز سرطان به عنوان بخشي از برنامه هاي توسعه زیرساخت تشخيص و درمان، از سال 1394 و پس از انجام  برنامه ملی آمایش سرزمینی سرطان  کلید خورد.

وي گفت: بر اساس این برنامه، میزان تجهیزات و امکانات موجود شناسایی و پیش بینی این موارد تا ١٠ سال آینده تحت عنوان “سند توسعه شبكه ملي مراقبت سرطان” مشخص شد.

رييس اداره پيشگيري از سرطان وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: در قالب اين برنامه از سامانه GIS (سیستم اطلاعات جغرافیایی) جهت توزیع مناسب امکانات بهره گرفته شد؛ سه نوع مركز تيپ يك (تشخيص زودهنگام سرطان)، تيپ دو (تشخيص و درمان سرطان) و تيپ سه (مركز جامع سرطان) تعريف شد و پس از جانمايي، ساخت ١٣٧ مركز تيپ يك از سال ٩٤ آغار شد كه پيشرفت حدود ٨٠ درصد دارند و تا پايان سال ساخت ٧٥ مركز به پايان مي رسد، اين مراكز وقتي در چرخه تشخيص قرار مي گيرند، نقش مهمي در شناسايي افراد مبتلا به سرطان دارند.

وي گفت: در زمينه تشخيص زودهنگام سرطان، براي سه سرطان مهم پستان، روده بزرگ و دهانه رحم، برنامه ريزي كرديم تا در قالب غربالگري در مراكز تشخيص زودهنگام، افرادي كه علائم مشكوك به سرطان دارند و افرادي كه در معرض خطر هستند، سريع شناسايي شوند و اقدامات زودهنگام درماني آغاز شود.

وي ادامه داد: برای تجهیز اين مراکز از محل گرنت اهدایی دولت ژاپن، 50 دستگاه ماموگرافی تا پايان سال ٢٠١٨ تامين خواهد شد و براي ساير تجهيزات نيز از ظرفيت بخش خصوصي بهره گرفته خواهد شد.

دكتر مطلق گفت: بهره گیری از ظرفیت خیرین نیز برای تجهیز این مراکز صورت گرفته به صورتی که براي ٢٠ مركز، ٥٠ درصد اعتبار مورد نياز براي تجهيز تقبل شده است و دانشگاه هايي كه آمادگي تامين ٥٠ درصد باقيمانده را داشته باشند مي توانند از اين فرصت استفاده كنند.

وي گفت: همچنين در قالب “برنامه ملي مديريت سرطان” و به منظور ارتقاي كيفيت خدمات و استاندارد سازي آنها، تدوين آيين نامه هاي مراكز سرپايي شيمي درماني، مراكز تشخيص و درمان سرطان و مراكز حمايتي تسكيني و همچنين دستور العمل مديريت خدمات شيمي درماني، تسكيني و تشخيص زودهنگام و ١٥ راهنماي باليني تشخيص و درمان سرطان به پايان رسيده و به زودي ابلاغ خواهد شد.

وي توضيح داد: درحوزه درمان مهمترين اقدام، تدوين راهنماهاي باليني و پروتكل هاي ملي است كه با زيرساخت نرم افزاري براي ارائه خدمت به بيماران مبتلا به سرطان طراحي شده است كه منجر مي شود، اثربخشي درمان ها افزايش پيدا كند.

وي به بيان اقداماتي كه در حوزه پيشگيري از سرطان درحال انجام است، پرداخت و گفت: در حوزه پيشگيري از سرطان برگزاري كمپين ها، جلسات آموزشی و اطلاع رساني و همچنين توليد محتواهاي آموزشي كه به صورت هماهنگ در سطح ستاد وزارت بهداشت و دانشگاه هاي علوم پزشكي سراسر كشور انجام مي شود، نقش مهمي در آگاهي بخشي مردم از عوامل خطر سرطان دارد.

دكتر مطلق درخصوص مراقبت هاي حمايتي و تسكيني نیز گفت: براي بهبود زندگي بيماران مبتلا به سرطان هم در برخي مراكز، مراقبت هاي تسكيني ظرف چندماه آينده آغاز مي شود و علاوه بر آن كارگاه هاي آموزشي نيز به صورت متمركز در تهران برگزار خواهد شد و به تدريج اين خدمات در كشور توسعه پيدا خواهد كرد.

وي درمورد دارو و خدمات درماني بيماران بيان كرد: ارائه خدمات راديوتراپي و شيمي درماني در مراكز دولتي رايگان است و ٨٠ درصد از داروهاي شيمي درماني توسط سازمان هاي بيمه گر و وزارت بهداشت تحت پوشش قرار دارد.

وي ادامه داد: اتفاق مهم در حوزه سرطان، ثبت سرطان در دو فاز است كه درحال توسعه است، فاز يك كه گزارش ثبت سرطان سال ٩٣ بود، اجرا شد، سال بعد گزارش سال ٩٤ و ٩٥ منتشر مي شود، اما با توسعه فاز دو ثبت سرطان جزو كشورهايي خواهيم بود كه كيفيت ثبت سرطان استاندارد مطلوبي دارند.