مشارکت اعضای هیأت علمی دانشگاهها در ارتقای جایگاه بینالمللی مراکز علمی
به گزارش نویدتهران،دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بر مشارکت اعضای هیئت علمی در پیشبرد ارتقای جایگاه دانشگاهها و پژوهشگاهها به تراز بینالمللی تأکید کرد و گفت: این مشارکت هم به لحاظ آمادگیهای ذهنی و هم از نظر حرکت در راستای ارتقای شاخصها و نیز مشاورههای علمی در درون و بیرون دانشگاه باید فراهم شود.
دکتر غلامی در نشست هماندیشی ارتقای ۵ دانشگاه و پژوهشگاه برتر کشور به تراز بینالملی که صبح امروز (شنبه) در محل این وزارتخانه برگزار شد، اظهار داشت: توجه به شاخصهای تعیین شده و حرکت به سمت آنها توأم با ارزیابی، اصلاح و تکمیل شاخصهایی که برای دانشگاه و پژوهشگاهها تعیین شده، به خصوص با نگاه به تحولاتی که در جهان در حوزههای علم، تحقیقات و مدیریت دانشگاهها و استفاده از شاخصهای جدید در ارزیابیها و رتبهبندیها باید صورت گیرد.
وی افزود: در بحث پیشبرد و به نتیجه مطلوب رساندن این پروژهها، این بخش مهم است که باید پویایی خودش را حفظ کند. طبعاً آنچه که تلاش میشود، برای حمایت از شاخصهایی است که ارزیابیها را به سمت ارزیابیهای بالاتر و ارتقای دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور سوق میدهد؛ لذا حمایتها در سطح ملی، ستادی و آنچه که در توان دانشگاههاست، باید انجام شود.
به گفته وزیر علوم، مباحثی نظیر اصلاح آییننامهها، تأمین امکانات و پشتیبانیهای مادی و حرکت به سمت اصلاح قوانین و مقررات در راستای از بین بردن موانع و کندیهای حرکت به سمت تراز بینالمللی نقش بسزایی دارد.
دکتر غلامی افزود: باید فضای دانشگاهها اعم از محیطهای دانشجویی و جامعه دانشجویی دانشگاهها به گونهای باشد که ارتقای سطح دانشگاهها و پژوهشگاهها به ترازهای بینالمللی به عنوان یک هدف مورد توجه قرار بگیرد.
وی عنوان کرد: در شرایط فعلی و برنامههای آتی باید تا پایان برنامه ششم توسعه، دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشورمان در فرایند توسعهای قرار گیرند و بتوانند در تراز جهانی مطرح شوند و این امر با حمایتهای ملی بخش ستادی وزارت علوم و به خصوص دولت محترم باید صورت گیرد.
وزیر علوم خاطر نشان کرد: بروندادهای علمی و دستاوردهای علمی و فناوری کشور جمهوری اسلامی ایران در رتبهبندیهای جهانی، رتبه و جایگاه خاصی را به کشور و جامعه علمی ما داده است و با توجه به اینکه دانشگاهها و مراکز علمی کشورمان در سطح دنیا جایگاه ویژهای دارند، بنابراین دستیابی به شاخصهای جهانی امری دست یافتنی است.