رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا:

مجرمان سایبری در کمین داوطلبان ورود به دانشگاه‌ها می‌باشند

به گزارش نویدتهران،زحمت‌های حداقل یک‌ساله دانش آموز و خانواده آنها برای موفقیت در کنکور به مرحله حساس آن رسیده مرحله‌ای که با اعلام رتبه‌ها، دانش ‌آموزان باید انتخاب رشته نماید. انتخاب رشته‌ای که اگر دقیق و حساب شده صورت بگیرد، آینده کاری فرزند تا حد بسیار زیادی تضمین خواهد شد. انتخاب رشته‌ای که در سال‌های گذشته، هشدارهای متعددی از جانب پلیس فتا در مورد آن داده شده تا دانش آموزان و خانواده‌های آنها بتوانند این مرحله حساس را نیز به راحتی پشت سر بگذارند. اما همانگونه که همواره برخی از افراد این توصیه‌ها را جدی نمی‌گیرند و یا باور ندارند، در سال‌های گذشته شاهد تشکیل پرونده‌های متعددی در این خصوص بودیم، پرونده‌هایی از کلاهبرداری افراد تحت عناوین مختلف گرفته تا شیطنت‌های یک دوست حسود برای عدم قبولی دوست خود، به گونه‌ای که رتبه 3000 مرحله اول در پی شیطنت دوست حسود نتیجه‌ای جز مردودی در انتخاب نهایی در کنکور نداشت و در این مرحله باعث دردسرهای فراوان برای این دانش آموز و خانواده او شد.
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به مطالب بالا گفت: همیشه انتخاب رشته تحصیلی یکی از مهمترین دغدغه‌های دانش آموزان و والدین آنها بوده است. چه در مقطع دبیرستان و چه در مقطع دانشگاهی، انتخاب رشته‌ای حساب شده می‌تواند موفقیت‌های فراوانی را برای فرزندان به همراه داشته باشد.

سرهنگ دوم مهدی شکیب ادامه داد: با توجه به زمان آغاز انتخاب رشته‌های دانشگاهی، امکان وقوع کلاهبرداری در این خصوص متصور است و علت این امر را می‌توان اشتیاق داوطلبان و خانواده آنها برای انتخاب رشته و پذیرفته شدن نهایی در دانشگاه مورد نظر دانست.

وی گفت: برخی از افراد سود‌جو با بهره بردن از حساسیت موضوع و همچنین اشتیاق دانش آموزان و والدین آنها، اتفاقات مجرمانه‌ای را رقم زده و با راه‌اندازی سایت‌ها، کانال‌ها و گروه‌های مشاوره‌ای به دنبال عملی کردن اهداف مجرمانه خود می‌باشند.

این مقام مسئول تصریح کرد: هدف این افراد چیزی جز کلاهبرداری از کاربران نبوده و تنها به فکر کسب منافع مالی خود می‌باشند. این افراد اقدام به دریافت مبالغی هنگفت از داوطلبان نموده و اقدام به ارائه مشاوره و انتخاب رشته می‌نمایند در حالی که شاید صلاحیت و تخصص لازم برای مشاوره و انتخاب رشته را نداشته باشند. لذا هموطنان عزیز ضمن کسب اطلاعات لازم در خصوص رشته‌های مورد نظر، از مشاورین مطمئن مدارس خود مشاوره و راهنمایی دریافت نمایند.

وی ادامه داد: برخی دیگر از افراد سودجو با بهره بردن از درگاه‌های جعلی، با استفاده از جملات جذاب اقدام به سرقت اطلاعات بانکی داوطلبان نموده و در فرصتی مناسب از حساب‌های آنها برداشت غیر مجاز می‌نمایند.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری نام این حقه را فیشنگ عنوان کرد و گفت: در این روش بعد از جلب اعتماد قربانی، آنها را به درگاه‌ها و یا صفحات ورود اطلاعات جعلی که در ظاهر بسیار شبیه به صفحات و درگاه‌های اصلی می‌باشند، هدایت کرده و با سرقت اطلاعات مهم آنها، اقدام به برداشت وجه، تهدید و اخاذی می‌نمایند. بنابراین هموطنان عزیز باید برخی از نکات به ظاهر کوچک را رعایت نموده تا در دام این افراد گرفتار نشوند. نکاتی از قبیل: عدم ورود اطلاعات مهم در سایت‌ها، کانال‌ها و گروه‌های نامطمئن، وارد کردن آدرس سایت‌های مهم توسط کاربر و عدم اعلام اطلاعات بانکی به دیگران.

سرهنگ شکیب با اشاره به برخی از پرونده‌های تشکیل شده در پلیس فتا گفت: در سال گذشته و در پی حسادت دوست داوطلب و عدم قبولی فرد مجرم، با دسترسی غیر مجاز به پروفایل قربانی اقدام به حذف رشته‌های قبولی نموده و مانع از تایید نهایی رشته‌های انتخابی شده است.

وی با اشاره به گفته‌های متهم ادامه داد: این فرد در زمان ثبت نام اولیه کنکور اقدام به ذخیره کردن رمز عبور قربانی نموده و پس از اعلام نتايج با توجه به اينكه متهم رتبه خوبى‌كسب نكرده‌، به دليل حسادت و فشار روحى، با ورود به پروفايل انتخاب رشته‌ وی اقدام به حذف تمامی رشته‌های انتخاب شده کرده و مانع قبولی نهایی وی شده است. لذا داوطلبان گرامی نسبت به اطلاعات مهم و خصوصی خود کمی حساس‌تر بوده و از ارائه آنها به دیگران خودداری نمایند.

سرهنگ شکیب ادامه داد: یکی دیگر از مواردی که هموطنان عزیز باید رعایت کنند، عدم ورود اطلاعات مهم در سیستم‌های نامطمئن و نا‌امن می‌باشد. سیستم‌های عمومی از جمله سیستم‌هایی هستند که در اختیار عموم بوده و امکان نصب بدافزار‌های جاسوسی را خواهند داشت.

وی با اشاره به برخی از برنامه‌های جاسوسی تصریح کرد: برخی از بدافزارهای جاسوسی با فیلم برداری از صفحه مانیتور اقدام به سرقت اطلاعات کاربران می‌نمایند. این برنامه‌ها در مکان‌های عمومی و سیستم‌های نامطمئن بیش از دیگر مکان‌ها کاربرد داشته و زمینه سوءاستفاده را فراهم می‌آورند. بنابراین هموطنان عزیز از نصب برنامه‌های غیر ضروری و نامطئن خودداری کرد و در هنگام استفاده از سیستم‌های عمومی کمی حساس‌تر بوده و دقت بیشتری داشته باشند.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری با اشاره به رعایت برخی از نکات کوچک و جزئی تاکید کرد: نام‌های کاربری و رمز‌های عبور، مواردی هستند که محرمانه بوده و تنها در اختیار خود شخص قرار می‌گیرد لذا از در اختیار قرار دادن آنها به دیگران باید خودداری شود.

سرهنگ شکیب در انتها با معرفی سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir از کاربران عزیز درخواست کرد در صورت مواجهه با هرگونه مورد مشکوک و مجرمانه آن را از طریق لینک سامانه پاسخگویی به فوریت های سایبری با ما در میان بگذارند.