فضای کارگاهی و زیرساختهای مناسب در نواحی و شهرکهای صنعتی در اختيار خوشه هاي فرش دستباف قرار مي گيرد
به گزارش نویدتهران،معاون وزير و مديرعامل سازمان صنايع كوچك وشهركهاي صنعتي ايران در مراسم انعقاد تفاهم نامه همكاري با مركز ملي فرش ايران ضمن تاكيد بر مشاركت در اجرای پروژه های توسعه خوشه های فرش دستباف کشوراعلام كرد: فضای کارگاهی و زیرساختهای مناسب در نواحی و شهرکهای صنعتی در اختيار ذینفعان خوشه هاي فرش دستباف كشور مطابق با دستورالعملهاي موجود قرار خواهد خواهد گرفت.
صادق نجفي در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری با مرکز ملی فرش ایران كه در محل این سازمان برگزار شد، با اشاره به محدوديت هاي ايجاد شده ، علیه کشورمان، اظهار داشت: صادرات فرش و ارزآوری اين صنعت زمینه هایی است که در این شرایط می تواند بسیار کارساز باشد.
معاون وزير صنعت ،معدن وتجارت تاكيد كرد: با از دست دادن بازار صادراتی آمريكا و امارات متحده عربی، می توانیم بر سایر بازارها از جمله آلمان، روسیه، ژاپن و حتی عمان و کویت متمرکز شویم.
نجفي خاطر نشان كرد: سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با ارائه مشوق های مختلف از جمله در اختیار گذاشتن زمین و کارگاه های خود با هزینه های پایین آب، برق، گاز و غیره، آماده کمک برای توسعه خوشه های صنعتی فرش دستباف است.
معاون وزير صنعت ، معدن وتجارت به مصوبه سال گذشته مجلس شورای اسلامی برای برداشت يك میلیارد و نيم دلار از منابع صندوق ذخیره ارزی با رویکرد توسعه اشتغال بویژه در مناطق روستایی و عشایری اشاره کرد و گفت: صنایع کوچک مستقر در مناطق محروم و شهرهای زیر 10 هزار نفر جمعیت می توانند از این منابع استفاده کنند.
به گفته نجفي، نرخ این تسهیلات تا چهار درصد برای روستاهای مرزی و 6 درصد سایر روستاها و شهرهای کمتر از 10 هزار نفر جمعیت است.
معاون وزير صنعت ،معدن وتجارت ادامه داد: از این ظرفیت برای توسعه خوشه های فرش دستباف استفاده خواهیم کرد .
نجفی همچنین به اعلام آمادگی اتحادیه اروپا برای حمایت از شرکت های کوچک و متوسط همکار با ایران در پی وضع تحریم های جدید آمریکایی اشاره کرد.
نجفی همچنين در خصوص استقبال فعالان فرش دستباف از حضور در شهرک های صنعتی، خاطرنشان ساخت: بخش اعظم تولید فرش دستباف بویژه فرش های صادراتی و سفارشی در کارگاه های بزرگ انجام می شود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران تاکید کرد: در صورت هدایت فعالان این هنر-صنعت به سمت کارگاه های مستقر در شهرک های صنعتی که با کاهش هزینه های آنان همراه خواهد بود و می تواند محلی برای نمایش آثار هنرمندان باشد، شرایط بهتری را برای فرشبافان متصور خواهیم بود.
رئیس مرکز ملی فرش ایران خبرداد: برنامه ریزی برای مواجهه با تحریم فرش ایرانی
همچنین «فرشته دست پاک» رئیس مرکز ملی فرش ایران در این مراسم گفت: فرش دستباف ایرانی از هفته های گذشته از سوی آمریکا با تحریم مواجه شده است.
وی ادامه داد: با برنامه ریزی مي توانيم این صنعت و بافندگان آن را مورد حمايت قرار دهيم.
وی یادآورشد: در حالی که بطور متوسط 150 تا 200 میلیون تومان سرمایه گذاری برای ایجاد یک شغل در کشور نیاز است، اما هنر- صنعت فرش دستباف را می توان با سرمایه ای نزدیک به پنج تا 20 میلیون تومان راه اندازی کرد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران بیان داشت: 30 درصد صادرات کشورمان در سال های گذشته به آمریکا انجام می شد که با شرایط جدید، این بازار از دست رفته است ،البته فرش ايران در همه دنيا شناخته شده است و ما مي توانيم با كمك پيشكسوتان اين عرصه بازارهاي صادراتي بيشتري براي توسعه صادرات فراهم نماييم.
گفتني است ، به منظور گسترش همکاریهای علمی، پژوهشی و اجرایی در زمینه توسعه خوشههای فرش دستباف کشور و استفاده بهینه از منابع، ظرفیتهاو توانمندی های طرفین، تفاهمنامه ای بین مرکز ملی فرش ایران و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران منعقد شد.