براساس اعلام سازمان پزشكي قانوني كشور؛

رشد 16 درصدي تلفات مسموميت با قرص برنج در سال 95

در سال گذشته 598 نفر در كشور بر اثر مسموميت با قرص برنج جان خود را از دست دادند، اين رقم در مقايسه با سال قبل از آن كه آمار تلفات 513 نفر بود، 16.6 درصد بيشتر شده است.

به گزارش نویدتهران، در سال گذشته از كل تلفات قرص برنج در كشور 381 نفر مرد و 217 نفر زن بودند اين در حالي است كه تعداد مردان فوت شده بر اثر مسموميت با قرص برنج در سال 1394، 336 و تعداد زنان 177 نفر بود.

بر اساس اين گزارش در اين مدت استان هاي تهران با 149، گيلان با 75 و مازندران با 67 فوتي بيشترين آمار مرگ ناشي از مسموميت با قرص برنج را داشته اند، همچنين در سال گذشته آمار تلفات قرص برنج در بيش از نيمي از استان ها كمتر از 10 نفر و در تعدادي نيز صفر گزارش شده است.

قرص برنج هيچ پادزهري ندارد

با توجه به اينکه تاکنون مکانيسم دقيق بروز اثرات سمي فسفيد آلومينيوم در انسان شناخته نشده است، هيچ پادزهر اختصاصي در درمان مسموميت حاد با آن وجود ندارد و اقدامات درماني تنها شامل اقدامات حمايتي ـ علامتي است. از لحاظ زمان بروز علائم و نشانه هاي باليني نيز بعد از 15-10 دقيقه از مصرف خوراکي قرص فسفيد آلومينيوم، علائم و نشانه هاي مسموميت ظاهر مي شوند و مرگ در مدت کمتر از 6 ساعت ممکن است رخ دهد.

در صورت مسموميت خوراکي، علائم تحريکي دستگاه گوارش شامل تهوع، استفراغ و دردهاي شكمي مي باشد. بيشتر مرگ و ميرها در خلال 12 تا 24 ساعت اوليه مسموميت اتفاق افتاده و معمولاً ناشي از ايست قلبي ـ تنفسي است و مرگ و مير بعد از 24 ساعت اغلب ناشي از نارسايي کبدي و کليوي است. علائم باليني در اين نوع مسموميت، ناشي از درگيري سيستم قلبي ـ عروقي، گوارشي، عصبي و ريوي است.

ضرورت اعمال تدابير سختگيرانه براي جلوگيري از توزيع قرص برنج

هر چند طي سال هاي گذشته و طبق آمارهاي موجود شاهد كاهش تلفات قرص برنج در كشور بوديم اما متأسفانه در سال گذشته آمار مسموميت با قرص برنج مجدد روند افزايشي را در پيش گرفته و شايد همين امر اعمال تدابير ويژه و سختگيرانه تر براي جلوگيري از ورود غيرقانوني قرص برنج به كشور و ممنوعيت فروش آن را دو چندان مي كند.

نمودار تلفات مسموميت با قرص برنج در پنج سال گذشته