اکثر لوازم آرایشی عرضه شده در کشور، برند معروف هستند که ۶۳ درصد آنها قاچاق است
به گزارش نویدتهران،سخنگوي وزارت بهداشت با بیان اینکه عدم پرداخت مطالبات بیمه شخص ثالث توسط بیمه ایران، بیمارستان ها را برای ارائه خدمات درمانی رایگان دچار مشكل کرده است، گفت: اكثر بيمه ها گرچه با تاخير، اما بالاخره ۱۰ درصد حق بيمه شخص ثالث را به وزارت بهداشت پرداخت مي كنند.
دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی گفت: براساس مصوبه مجلس و اجازه مقام معظم رهبري، بودجه ١٠٠ ميليون دلاري از صندوق توسعه ملي برداشت شده و با تصويب نهايي به عرضه و توزيع دو واكسن روتاويروس و پنوموكوك اختصاص يافت.
وی با بیان اینکه انستيتو پاستور ايران عرضه و توزيع اين واكسن ها را برعهده گرفته است، ادامه داد: روتاويروس عامل ٤٨ درصد إسهال هاي دوران نوزادي است كه با تزريق اين واكسن بسياري از مشكلات و بيماري هاي دوران كودكي برطرف مي شود، پنوموكوك نيز عامل عفونت هاي ريوي در دوران نوزادي و دلیل بسياري از بيماري هاست.
دکتر حریرچی درخصوص استاندارد تخت بیمارستانی گفت: براساس سندملي نقشه راه درمان كشور درسال ١٤٠٤ بايد حدود ٢٣٠٥٧٥ تخت بيمارستاني در كشور داشته باشيم تا به متوسط جهاني ٢.٦٢ تخت به ازاي ١٠٠٠ نَفَر جمعيت برسيم.
سخنگوي وزارت بهداشت با بیان اینکه خوشبختانه درحال حاضر ٤٢٤٧٣ تخت در بخش دولتي دردست ساخت داريم و ٢٩٧٠٠ تخت ديگر ظرف ٨ سال آينده ساخته و به بهره برداري مي رسد، تصریح کرد: حدود ٢٥٨٣٨ تخت نيز در بخش غیر دولتی دردست ساخت است و ظرف ٨ سال آينده بايد ١٣١٠٠ تخت ديگر به مجموعه تخت ها با تعرفه غير دولتي اضافه شود.
دکتر حریرچی از فراخوان مناقصه برای احداث تخت های بیمارستانی خبر داد و گفت: وزارت بهداشت هفته آينده فراخواني را براي احداث ٧ هزار تخت با تعرفه عمومي غير دولتي در بيمارستان هاي نيمه خصوصي ٣٠٠ الي ٤٠٠ تخته در شهرهاي بندرعباس، زاهدان، ساري، گرگان، كرمانشاه، اراك، اردبيل و بعضي مناطق تهران، شيراز و اصفهان، اعلام خواهد کرد و لذا برای شرکت در این مناقصه از بخش خصوصي و بخش عمومي غيردولتي دعوت مي كنيم.
سخنگوي وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص هزینه کرد خانواده های ایرانی برای خدمات آرایشی و بهداشتی گفت: طبق محاسبات سال ٩٥، هر ايراني بخشي از هزينه هايش به هزينه هاي آرايشي و پيرايشي اختصاص دارد.
وی افزود:به طور متوسط هر ايراني ٢.٢ درصد از هزينه هاي خود را در طول سال صرف مسائل آرايشي و پيرايشي مي كند، يعني به طور متوسط هر ايراني درسال بيش از ١٠٠ هزار تومان هزينه مسائل آرايشي و پيرايشي مي كند كه در شهرها به ١٤٠ هزار تومان هم مي رسد.
دکتر حریرچی با بیان اینکه ٦٣ درصد بازار مواد آرايشي وارداتي قاچاق است يعني درواقع دو سوم كالاي وارداتي آرايشي قاچاق است كه از اين ميزان ٩٠ درصد، کالای تقلبي است، گفت: در حال حاضر اکثر لوازم آرایشی عرضه شده در کشور، برند معروف هستند که ۶۳ درصد آنها قاچاق است و از این میزان، کالاهای قاچاق، ۹۰ درصد تقلبی است و بسیاری از لوازم آرایشی تقلبی در برخی کشورهای همسایه تولید می شوند و تاثیرات منفی خود را بر روی پوست خواهند گذاشت.
وی درخصوص تاخیر در پرداختی بیمه تامین اجتماعی گفت: بيمه تامين اجتماعي در پرداخت مطالبات مراکز درمانی، تاخیر قابل توجه دارد و مقرر شد اعتبار ٥ هزار ميليارد توماني به تامين اجتماعي اختصاص یابد که صرف پرداخت مطالبات مراکز درمانی شود و اميدواريم در روزهاي آينده اين تصمیم عملياتي شود. سخنگوي وزارت بهداشت در مورد بدعهدی بیمه ایران در پرداخت هزینه مصدومین ترافیکی گفت: درحال حاضر ۱۰ درصد حق بيمه شخص ثالث، به صورت روزانه موقع دريافت بیمه نامه به سازمان هاي بيمه گر تجاري پرداخت مي شود که باید صرف هزینه های مصدومین تصادفات شود، اكثر بيمه ها گرچه با تاخير، اما بالاخره اين مبلغ را به وزارت بهداشت پرداخت مي كنند.
وی دراین خصوص ادامه داد: اخيرا بيمه ايران كه با يكي از دستگاه هاي دولتي يا نهادهاي عمومي غيردولتي مراودات مالی و دريافت و پرداخت هايي داشته است، مطالبات مراکز درمانی را پرداخت نکرده است و ما به دنبال پيگيري اين موضوع هستيم اما عدم پرداخت این مطالبات، بیمارستان ها را برای ارائه خدمات درمانی رایگان به مصدومین تصادفی، دچار مشكل کرده است.